מנה שמכינים בצ'יק צ'ק והיא למעשה ארוחה מלאה
מחממת ומשביעה.
בגרסה בשרית וצמחונית - טבעונית
דיאטיפ של ליאורה חוברה
אורז לבן דווקא עדיף על מלא,
כי האורז גדל ברדמת ביצות שיש בה חומר רעיל בשם ארסן.
הוא דווקא מצטבר יותר בקליפות.
לכן חשוב גם לשטוף את האורז היטב
4 מנות 450 קלוריות למנה בשרית שהיא ארוחה מלאה , ו 300 קלוריות- למנה צמחונית שהיא ארוחה מלאה
החומרים למרינדה:
כף דבש
כף חרדל
כף קטשופ
3 שיני שום כתושות
1/4 כוס מים חמימים
שאר החומרים:
8 שוקיים ללא עור או כוס גרגרי חומוס קפואים + כוס גרגרי אפונה קפואים
שהופשרו במים רותחים ח - 15 דקות ( לגרסה צמחונית - טבעונית)
3 בצלים פרוסים דק
6 שיני שום חתוכות
כוס ירקות שאוהבים קלופים וחתוכים לקוביות או עיגולים - גזר, קישוא, סלרי , כרובית וכו
2 כוסות אורז רצוי בסמטי שטוף היטב
חופן פטרוזיליה קצוצה
חופן כוסברה קצוצה (לא חובה)
3.5 כוסות מים רותחים
מלח ופלפל לפי הטעם
כפית כורכום, כפית כמון, חצי כפית פלפל אנגלי טחון
אופן הכנה:
מערבבים את כל חומרי המרינדה ומשרים את השוקיים ל שעה - 5 שעות במקרר.
אם מכינים גרסה טבעונית / צמחונית, משרים את גרגרי החומוס והאפונה במרינדה.
בסיר / סוטאז נון סטיק מזהיבים בצלים על תרסיס שמן
מוסיפים את שיני השום ומזהיבים עוד דקה
מוסיפים את קוביות הפרגית (או גרגרי החומוס והאפונה) ומבשלים תוך ערבוב,
עד שהשוקיים מוזהבות, יש להפוך כדי שיהיו מוזהבות מכל הצדדים.
מוסיפים את האורז ומערבבים היטב תוך עוד 4 -5 דקות בישול.
מוסיפים את הירקות ומערבבים.
מוסיפים את המים והתבלינים מערבבים היטב.
מוסיפים פטרוזיליה וכוסברה, מביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש.
מכסים את הסיר במגבת ומעליה מכסה. מקפלים כמובן את קצוות המגבת למרכז הסיר.
ומבשלים על אש קטנה 15 דקות בדיוק.
לא להתפתות לפתוח.
משהים בסיר מכוסה עוד 15 - 20 דקות לפני ההגשה.
פותחים, בעזרת מזלג מאווררים את האורז.
מגישים חם
מומלץ להגיש עם תבשיל ירקות או סלט.
נמאס לך מנדנדת המשקל?
הגיע הזמן שיהיה לך כל מה שאת זקוקה לו במקום אחד,
ולכן הקמתי עבורך מועדון יוצא דופן, שאין כמוהו בארץ (ואולי גם בעולם)
המועדון שעוטף אותך 360 מעלות ו - 365 מיום בשנה:
ירידה במשקל
ליווי ותמיכה אישי - קבוצתי
שמירה על המשקל
טכניקות רוגע ו- NLP
מתכונים
הרצאות בלייב
תמיכה יומיומית ע"י ליאורה חוברה
טיפים, השראה ומוטיבציה
הנה הצצה קטנה לחלק ממה שתקבלי במועדון
ועוד המון בונוסים
ביוני 2023 - הנחה של 100 ש"ח על כל סוגי המנויים
כל הפרטים בלחיצה כאן
אשמח לכל תגובה או שאלה,
הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.
כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות
רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?
לקבל המון טיפים קלים ובריאים
מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.
יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי
אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף
Comments