אורז תמיד הולך, מתאים כמעט לכל מנה, טעים ומשביע.
חשוב לדעת לבשל אורז בסיסי ואז תוכלו להוסיף לו אינספור שילובים.
כאן הוא בשילוב בריא של כורכום שנותן לו את הצבע הצהוב
ותורם למניעת סרטן וגם שקדים וחמוציות שמוסיפים קרנאציות ומתיקות
וכמובן תורמים את שלהם לבריאות.
דיאטיפ של ליאורה חוברה - דווקא לא מומלץ לאכול אורז מלא כי בקליפות שלו עשוי להמצא החומר הרעיל - ארסן שנמצא במקרים רבים בביצות בהן מגדלים אורז.
את האורז הבסמטי חשוב לשטוף היטב כדי לשטוף שאריות שלו אם קיימות.
אורז בסמטי נחשב לאורז הבריא ביותר.
8 מנות 180 קלוריות למנה
החומרים:
2 כוסות אורז בסמטי שטוף היטב
כפית שמן
2 בצלים פרוסים
4 שיני שום כתושות/ פרוסות
2 גזרים קלופים מרוסקים במגדת גסה
חצי כוס חמוציות
100 גרם שקדים פרוסים
כף כורכום טחון ( רצוי לקנות ממקום שטוחן טרי)
חצי כף כמון
מלח ופלפל לפי הטעם
4 כוסות ( באותו גדול של כוסות האורז מים מינרלים / רגילים רותחים
פטרוזיליה להגשה וקישוט
אופן ההכנה: שוטפים את האורז בהרבה מים עד שהמים יוצאים שקופים. מעבירים למסננת ומיבשים.
בסיר גדול מאדים את הבצל בכפית שמן עד הזהבה.
מוסיפים שיני שום ומבשלים תוך ערבוב עוד 2 דקות.
מוסיפים את האורז, הכמון והכורכום ומערבבים היטב תוך בישול עוד 3 - 4 דקות.
מוסיפים שקדים ומערבבים עד הזהבה.
מוסיפים גזר וחמוציות ומערבבים שוב
מוסיפים את המים הרותחים, המלח והפלפל השחור, מערבבים ומביאים לרתיחה.
נותנים לזה לרתוח לדקה. ואז מערבבים.
מנמיכים את האש, מכסים את הסיר במגבת, סוגרים את המכסה ומהדקים היטב.
מבשלים 15 דקות בדיוק
מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה (לא להתפתות לפתוח) לעוד 15 - 20 דקות
פותחים את המכסה וטועמים. אם נדמה שהאורז עדין קשה, לכסות לעוד 10 דקות
בזמן הזה האורז למעשה עובר אידוי והמשך בישול
לאחר מכן בעזרת מזלג מאוורר את האורז,בעדינות
וזה מה שיעשה אותו אחד אחד !!!
מקשטים בפטרוזיליה ומגישים חם.
נשמר במקרר 3 ימים.
זה מתכון מעולה.
כמו עוד 55 כאלה שמחכים לך בספר שלי
בחגים תמיד הכי קשה.
הם עמוסים טיגונים, ארוחות וטיולים.
האם ברור לך כבר מעכשיו שתעלי במשקל בחגים או בפסח, כמו בכל שנה?
אולי את מוותרת מראש.
אבל מצד שני, את יודעת שמהצד השני של פסח,
מחכה הקיץ, עם השמלות ובגדי הים
ומהצד השני של החגים - מחכים לנו חיים רגילים.
אז נכון, שבחגים הפחמימות מרובות - ואחת הסיבות שהמון א.נשים נוטים לעלות בו במשקל הוא,
הקושי לעמוד בפני כל הפחמימות האלה 😋
אבל אני רוצה ללמד אותך ,
לעשות הרזיה מונעת
ולא לחכות לאחרי החג.
לא להתבאס שוב מהנזק של כל ארוחות החג,
מזה שאת צריכה שוב להוציא מהארון,
את הבגדים שגדולים במידה.
איך?
יופי ששאלת,
הכנתי לך ספר מתכונים דלי פחמימה שמתאים במיוחד לכל השנה וגם אפילו לפסח.
כי, בעצם , אם נחשוב על זה רגע,
הבעיה היא הפחמימות נכון?
ולכן אני מציעה לך פשוט לעקוף את הבעיה הזו
עם מתכונים דלי פחמימה.
עם המתכונים המעולים ,
שהכנתי לך,תוכלי ליהנות מימים רגילים וגם חגים מושלמים בלי לסבול,
ובלי להרגיש שאת מחמיצה משהו מהנאות החיים.
בחירה חכמה במתכונים שבספר תאפשר לך לטעום ולשבוע כמו בכל שאר החגים,
ואפילו להפוך את היום הזה, כן, בדיקו עכשיו, להתחלה של דרך חדשה ובריאה.
כן, לא רק שלא תעלי במשקל,את בהחלט יכולה לרדת.
מה מחכה לך בספר?
55 מתכונים דלי פחמימה מותאמים לכל השנה.
122 עמודי צבע מרהיבים בגרסה דיגיטלית שניתנת להדפסה.
כל המתכונים:כשרים
דיאטטיםבריאים וטעימים קלים להכנה
ללא גלוטן - מתאימים גם למי שנמנע מגלוטן
ללא סוכר - מתאימים גם לחולי סוכרת
בין המתכונים גם צמחוניים וטבעוניים
בכל מתכון:
מרכיבים בריאים ודיאטטים
הוראות הכנה פשוטות וברורת
מספר מנות וקלוריות
זמן הכנה
המתכונים מחולקים ל 11 קטגוריות
פתיחים וממרחים
כמו לחם
מרקים
ירקות טריים ומבושלים
מנות עיקריות בשר / דגים
מנות עיקריות צמחוני / טבעוני
כמו פחמימה (תוספות)
גיוונים, מטבלים, רטבים
קינוחים
משקאות
ועוד בונוס
✅רשימת קניות ומזווה בריאה-צעדים לארגון המזווה שיעזרו לך להכניס בריאות הביתה,מה שכמובן משפיע על מצבנו הפיזי והנפשי שניתן להתחיל ליישם עוד היום
כדי לעשות לעצמך ימים שמחים, בריאים
טעימים ועם ירידה במשקל,
ולרכישת הספר
לחצי כאן או על התמונה
הכנתם?
הכנתי ויצא טעים מאוד