אגסים מקורמלים באגוזים ורימונים
מנה אחרונה חגיגית שמתאימה לשבתות , חגים ואירוחים.
אפשר להכין מראש את האגסים ולחמם לפני ההגשה
4 מנות 150 קלוריות למנה ללא גלידה. 225 קלוריות למנה עם הגלידה
החומרים:
4 אגסים יפים, בשלים
20 גרם חמאה
2 כפות סוכר חום
קינמון
להגשה
חצי כוס גרגרי רימון (אפשר לקשט בפירות יער או כל פרי אחר בצבע מנוגד)
כדור גלידה וניל לכל מנה (אופציונלי – מוסיף עוד כ – 75 קלוריות)
2 כפות אגוזים או שקדים גרוסים
אופן ההכנה:
קולפים את האגסים. חוצים כל אחד לשניים. מוציאים את הליבה.
בסוטז נון סטיק רחב ממיסים חמאה ומוסיפים את האגסים.
צולים 3 דקות מכל צד עד שמזהיבים יפה.
מוסיפים סוכר וקינמון ומניחים לו להתמוסס ולזגג אותם.
מבשלים על אש מאוד קטנה, ומערבבים בעדינות מידי פעם , הופכים את האגסים בעדינות.
מבשלים כ – 20 – 30 דקות עד שהאגסים משחימים.
עד שלב זה אפשר להכין יום מראש.
לפני הגשה, מחממים. מגישים בכל מנה 2 חצאי אגס,
מפזרים גרגרי רימון ואגוזים גרוסים. מוסיפים כדור גלידה וניל ומגישים מיד.
אפשרות הגשה:
אפשר לקשט ברוטב פירות יער שהמתכון שלו נמצא כאן
רוצה לדעת איך לאכול מתוקים במידה?
הרשמ/י בלינק בלחיצה כאן או על התמונה
וקורס חינמי בדרך למייל שלך.
אשמח לכל תגובה או שאלה,
הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.
כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות
רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?
לקבל המון טיפים קלים ובריאים
מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.
יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי
אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף
Comments