פונץ' פירות חם (אלכוהולי ולא אלכוהולי)
אפשר לחמם את המסיבה וגם סתם ערב חורפי,
בעזרת משקה מחמם וטעים.
מתאים מאוד למסיבות חנוכה וסילבסטר
השתיה האיטית וגם אכילת הפירות, תוך כדי,
יוצרת תחושת שובע.
הטמפרטורה החמה וגם התבלינים המחממים אנרגטית,
מחממים את הגוף ומפחיתים אם הרעב החורפי.
11 מנות - 155 קלוריות לכוס משקה אלכוהולי | 100 קלוריות לכוס ללא אלכוהול
החומרים ל -11 כוסות של 200 מ"ל + פירות
750 מ"ל (בקבוק יין אדום יבש) + 750 מ"ל ( בקבוק יין מתוק) או 1.5 ליטר מיץ חמוצית
שוט ( 60 מ"ל) וודקה ( לגרסה האלכוהולית)
5 – 4 שקיקי תה, רצוי בטעם תפוח או לימון
כף גרגרי ציפורן שלמים
כף גרגרי הל
2 -3 - כוכבי אניס
לימון גדול
תפוז שטוף היטב
תפוח, רצוי גראנד חמוץ
50 גרם צימוקים אורגניים או חמוציות שטופים היטב
מיץ מלימון שלם טרי
1 - 2 כפיות קינמון טחון טרי
3 – 4 כוסות מים
לקישוט
מקל קינמון, פרוסות הדרים
אופן ההכנה
1. פורסים את הלימון והתפוז לפרוסות עגולות ודקות. חוצים את הפרוסות לחצאים או רבעים.
2. מקלפים את התפוח וחותכים לקוביות.
3. חולטים את שקיקי התה 10 דקות בספל מים רותחים ושופכים את התה (ללא השקיקים) לסיר גדול.
4. מוסיפים את שארית המים, לימון, תפוז, תפוח, צימוקים, קינמון, הל, ציפורן, אניס, ומיץ לימון ומבשלים עד רתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים בסיר מכוסה חלקית 30 דקות.
5. מוסיפים את מיץ החמוצית או היינות ומבשלים עוד 10 דקות על אש קטנה, ללא הרתחה.
6. מתקנים את התיבול. מגישים חם בכלי המיועד לפונץ' או בקנקן זכוכית.
או מגישים מיד בכוס זכוכית גבוהה עם קש רב פעמי וכפית ארוכה לאכילה כייפית של הפירות.
אפשר לקשט בקינמון, ועיגולי הדרים מעל
רוצה לדעת איך לחמם את החורף, ולמנוע את העליה במשקל בעונה הקרה?
קיט חורף קל על המשקל בלחיצה כאן או לרכישה מיידית
הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.
כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות
רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?
לקבל המון טיפים קלים ובריאים
מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.
יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי
אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף
Comments