לא רק בראש השנה,
ולא רק ביום התפוח 21.10
למה תפוח זה טוב (מאוד!) בשבילכם,
לאכול ולבשל, לאורך כל השנה ולא רק בראשיתה
#טיפבישולבריא - כל מתכוני התפוחים באתר שלי בלחיצה כאן
הנה כל הסיבות להכניס את הפרי הזה לתפריט שלך
האמרה תפוח ליום ולרופא שלום אינה רק חרוז -
היא בבסיסה אמת תזונתית. התפוח נחשב אחד הפירות הבריאים ביותר בשל תכולה עשירה של סיבים, ויטמינים, מינרלים ופיטוכימיקלים (חומרים צמחיים התורמים לבריאותנו). התפוח תורם לפעולה תקינה של מערכת העיכול, והדבר נובע כנראה מתכולת הפקטין הגבוהה שמאפשר מחד, פעילות תקינה של המעיים ומאידך ספיחה של נוזלים מיותרים.
תפוחים מומלצים גם למניעת צרבת (וכשסובלים ממנה, כדאי לאכול תפוחים מהזנים המתוקים, לא מהזנים החמוצים).
גם רופאי השינים מכירים ביתרונותיו של התפוח וטוענים כי אכילתו תורמת לחיזוק החניכיים ובהעדר אפשרות לצחצח שיניים, אכילתו יכולה להוות תחליף לא רע לכך, ולתרום לניקיון הפה. כאשר מאכילים תינוקות, מומלץ לשלב בתזונתם תפוח (ללא הקליפה), מפני שהוא נחשב מזון קל מאוד לעיכול.
אז תפוח ליום ולרופא שלום
קצת חישובי קלוריות והרבה ערכים תזונתיים
קלוריות: תפוח בינוני, השוקל כ-150 גרם, מכיל 80 קלוריות - כמות הזהה לזו המצויה, למשל, בפרוסת לחם. התפוח משביע מאוד, ולכן, בעלות קלורית נמוכה, מקבלים ארוחת ביניים שיכולה לצמצם במקצת את הרעב עד לארוחה הבאה. מצוין לאכול תפוח לפני פעילות גופנית או במהלכה, מכיוון שהוא אינו מעמיס על מערכת העיכול, וגם בסוף הפעילות - כדי להחזיר לגוף פחמימות הדרושות לו.
סיבים: התפוח עשיר מאוד בסיבים תזונתיים ומכיל כ- 3.3 גרם סיבים לתפוח אחד, כמות המהווה כמ13% מהצריכה היומית המומלצת. תוך התפוח חגים ובעיקר קליפתו מכילים כמות גדולה של פקטין, שהוא סיב מסיס, בעל אפקט חשוב על תחושת השובע. כמו כן, הם מועילים בהורדת רמות הכולסטרול בדם וכן בוויסות רמת הסוכר בדם בקרב חולי סוכרת. שאר הסיבים אינם מסיסים ומועילים בעיקר בתהמ ליך העיכול.
ויטמינים מקבוצה :B התפוח מכיל כמה ויטמינים מקבוצה זו, והם חשובים לתפקוד תקין של מערכת העצבים.
אשלגן: מינרל חשוב התורם להפחתה ברמות של יתר לחץ דם, שהוא אחד הרעות החולות של העולם המערבי בעשורים האחרונים. תפוח בינוני מכיל 140 מ"ג אשלגן.
ויטמין :E ויטמין חשוב בעל תפקיד של נוגד חימצון, המגן על כלי הדם והעור מנזקי החמצון ובכך תורם להגנה על הגוף ממחלות לב ומסרטן. תפוח מכיל כמ1 מ"ג ויטמין ,E שמהווה 6% מהכמ מות המומלצת היומית של ויטמין זה.
בורון: מינרל חשוב הדרוש לבנייה תקינה של עצם ומצוי גם הוא בתפוח. ולכן מתאים מאוד לאכול אותו אם סובלים מירידה בצפיפות העצם.
איזופלבונים: חומרים נוגדי חמצון המצויים בתפוח בעיקר ממשפחת הפנוליקים. תרומתם העיקרית היא הקטנת הסיכון ללקות במחלות לב ובסרטן.
פלבנואידים: עוד חומרים נוגדי חמצון, ואלה המצויים בתפוח מקבילים לאלה המצויים ביין האדום. יש להם השפעה מיטיבה על הקטנת סיכון למחלות לב וכלי דם וסרטן. מתוך הפלבנואידים, אחד המיוחדים הוא הקוורצטין, אשר מחקרים הראו שהוא מגביר את הפעילות נוגדת החמצון של הדם, ובכך מסייע במניעת נזק לגוף על ידי חומרים מחוללי סרטן.
חומצות פרי: התפוח מכיל חומצות פרי שונות כמו חומצה אלגית, מאלית וטרטרית, המסייעות, ככל הנראה, בתהליך העיכול ותורמות כמובן למגוון הטעמים החמוץ. התפוח מכיל גם חומצה אסקורבית, שהיא למעשה ויטמין .C
ומה יש בו, לפי הרפואה העממית והמשלימה?
לפי הרפואה העממית התפוח נחשב "מטאטא הגוף" משום שהתפיסה הייתה שהתפוח מנקה את הגוף ומונע מחלות. בימים עברו נהגו, לפי הרפואה העממית, לאכול תפוח בשל כדי לטפל בעצירות, ובפרי בוסר - נגד שלשול. אכילת תפוחים מועילה לפי הרפואה העממית למחלות פרקים כמו דלקת פרקים או גאוט (שיגדון(.
לפי הרפואה הסינית שילוב הטעמים של מתוק וחמוץ בתפוח מועיל לגוף לבניית מנגנון שובע ורעב ותקין ולצורך מופחת במתוקים. בנוסף, במיץ של התפוח ובחליטה שלו השתמשו נגד חום ודלקות עיניים. הוא נחשב משתן, ולכן מתאים לטיפול בדלקת וזיהום בשלפוחית השתן. כמו כן משתמשים במיץ שלו נגד שריטות ועקיצות. בחורף מומלץ להכין מקליפת התפוח חליטה המתאימה להצטננות המלווה בחום, לחימום וחיזוק: משרים קליפת תפוח בכוס מים רותחים למשך 10 דקות, מוסיפים מעט קינמון ושותים.
תפוח אדום: לפי הרפואה העממית אכילתו מועילה לבריאות החניכיים, ולפי הרפואה הסינית אכילתו מתאימה למי שסובל מחסר דם. אנשים הסובלים מחסר דם עלולים לחוש חולשה, עיוורון, עייפות וקושי בפעילות גופנית.
תפוח ירוק: נחשב לפי הרפואה הסינית כמתאים לטיפול בכבד. אנשים הסובלים מעודף פעילות בכבד עלולים לסבול ממיגרנות, אלרגיות, דלקות עיניים באביב, כעס ועצבנות. התפוח נחשב, כאמור, פרי מרגיע לאותם טיפוסים. הרחת התפוח הוכחה גם במחקר כמועילה במניעת מיגרנה. תפוח ירוק מבושל מומלץ גם לטיפול במחלות מערכת העיכול כמו כיב ודלקות.
וגם כמה מיתוסים
אנשים רבים, ובעיקר חולי סוכרת, נוטים לחשוב כי מומלץ לאכול תפוח ירוק בגלל החמיצות שלו ונמנעים מאכילת תפוחים אדומים. האמת היא שאין לנו אפשרות לדעת את תכולת הסוכר בפרי על פי צבעו או טעמו. למעשה, התפוח הירוק מכיל חומצות התורמות לטעם החמוץ אבל אין הבדל בכמות הסוכר בין תפוח ירוק ואדום.
טיפים לשימוש בתפוחים
.1 התפוח פולט גז אתילן ולכן מאיץ את הבשלתם של פירות אחרים שנמצאים בסביבתו. מומלץ להניח פירות לא בשלים בשקית עם תפוח, והם יבשילו במהרה. לעומת זאת, כשרוצים למנוע הבשלה מואצת יש להרחיק את התפוח מהפירות האחרים.
.2 כדי למנוע השחרה של תפוחים לאחר הקילוף והחיתוך, יש למרוח עליהם מיץ לימון טרי.
.3 תפוחים נשארים נהדרים גם בבישול או אפייה. החומרים הפעילים שבהם אינם אובדים גם במהלך החימום.
.4 להרגעת העור, אפשר להניח פרוסות תפוח ירוק חמוץ מבושל על עקיצות וגירודים.
הנה עוד כמה דברים שכדאי לדעת על תפוחים
אם אתם מחפשים דרך נוספת לעבור את החגים בקלות,
יש לי משהו בשבילכם: קיט צמחי המרפא "חגים קלים על המשקל".
הצמחים בקיט נבחרו בקפידה כדי לעזור לכם להתמודד עם אתגרי החגים:
הם מפחיתים את הצורך במתוק ובפחמימות,
משפרים את תחושת השובע,
מרגיעים את מערכת העיכול
ותומכים בשריפת הקלוריות.
כך תוכלו ליהנות מהחגים מבלי להתפשר על הבריאות והמשקל.
לחגים קלים, בריאים ומהנים יותר, תנו לעצמכם את התמיכה שאתם צריכים!
ארזתי לכם קיט חגים קלים על המשקל,
עם צמחי מרפא לסיוע בתהליך ההרזיה,
תפריט
מדריכי חגים מעולים, ועוד הפתעות לשנה מצוינת
כל הפרטים כאן
הכנתם?
אני רוצה לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.
אפשר לתייג אותי באינסטגרם .instagram.com/liorahoubara
וגם בפייסבוק .facebook.com/liora.houbar.diet
שאלות, שיתופים, הצעות וכמובן צילומים אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות
⏬
Comments