מאפה מושלם לאירוח, גם מרשים ביופיו וגם לא יתן לאורחים שלכם מנוחה עד שהם יחסלו את הכל!
מנה צמחונית מעולה שמתאימה לכולם, ומצויינת לארוחה קלילה ביחד עם סלט מרענן או בתור מנה ראשונה לארוחה מנצחת!
את הבצק אפשר להכין במעבד מזון או מיקסר או בתוכנית "בצק" במכשיר - אופה לחם
החומרים:
החומרים לבצק:
30 גרם שמרים טריים (ניתן להשתמש בשמרים מהירי הכנה ואם מכינים באופה לחם יש להשתמש בשמרים יבשים - 2 כפיות - 10 גרם)
2 כפיות דבש
חצי כוס מים פושרים
2 כוסות קמח רגיל (מומלץ קמח לאפיית לחם)
1.5 כוסות קמח מלא (או כוס למי שמשתמש באופה לחם)
2 חלמונים או ביצה שלמה
2 כפות שמן זית
כפית מלח
½ כוס מים פושרים
החומרים למלית גבינה ועשבי תיבול:
250 גרם גבינה לבנה 5% מומלצת לאפיה כמו ריקוטה או טבורג
100 גרם גבינה צפתית 5% מגוררת
1/2 שקית מדליוני תרד קפואים שהופשרו ונסחטו היטב
חצי כפית תערובת מלח ותעשבי תיבול (לקניה בחנויות טבע וחנויות המתמחות בבישול ואפיה)
חצי חבילה של גבעולי עירית שטופים וקצוצים
2 כפות צנוברים
לקישוט:
ביצה טרופה
אופן ההכנה: אפשר להכין את הבצק בתוכנית בצק של אופה הלחם. מי שמכין כך, יכול לעבור להמשך ההוראות.
להכנת הבצק -
בקערה קטנה מערבבים שמרים עם מים פושרים ודבש. מכסים במגבת ומאפשרים התססה של השמרים כרבע שעה.
בקערת מערבל עם וו לישת בצק, לשים את כל שאר חומרי הבצק, מוסיפים את תערובת השמרים ומאפשרים לישה עד קבלת בצק אחיד, הבצק יכול להיות מעט דביק.
מכסים את הקערה ומתפיחים במקום חמים כ - 60 - 50 דקות עד שהבצק מכפיל את נפחו.
המשך הוראות ההכנה
לשים את הבצק על משטח מקומח ואם הוא דביק מוספים מעט קמח.
מחלקים את הבצק ל - 2.
מערבבים את כל חומרי המלית היטב.
מכל חלק מרדדים עלה מלבני.
על כל חלק מורחים מחצית מהמלית.
מגלגלים לאורך לרולדה.
מורחים בביצה טרופה את איזור החיבור כדי "להדביק" את השוליים זה לזה.
חותכים בסכין חדה 9 שבלולים מכל עלה.
מנחים את השבלולים זה לצד זה בתבנית. משהים במקום חמים לתפיחה של 15 – 20 דקות.
מורחים בביצה טרופה.
אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ 30 דקות עד שהמאפה מזהיב.
מגישים מיד.
טעים גם אחר כך, אם נשאר משהו.....
רוצים עוד מתכונים כאלה? וגם המון תפריטים לכל ימי השנה?
הכירו את הספר 365 יום בלי תירוצים, בלחיצה כאן או על התמונה
אשמח לכל תגובה או שאלה,
הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.
כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות
רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?
לקבל המון טיפים קלים ובריאים
מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.
יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי
אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף
コメント