top of page

בלחיצה  על ה 3 נקודות

תמונת הסופר/תליאורה חוברה

ריבת משמש-חמוציות פרסיות-וניל-גי'נג'יר

עודכן: 16 באוק׳


ריבת משמש-חמוציות פרסיות-וניל-גי'נג'יר
ריבת משמש-חמוציות פרסיות-וניל-גי'נג'יר

כשיש משמשים בסביבה, חייבים להכין מהם ריבת משמש, כי עוד מעט לא יהיו.

את הריבה הזו אפשר כמובן למרוח על הלחם,

אבל גם לשלב בעוגות, תבשילי עוף מוקפצים, על גלידה,

ובעצם על כל כך הרבה מאכלים.


אני אוהבת לשלב טעמים חמוצים ותבלינים ולכן שילבתי בריבה גם זרשק.

אלה גרגירים מיובשים פרסיים בצבע אדום (שמקורם באיזור דרום חוראסאן באיראן) כנראה שאלה דומדמניות , אבל ברוב המקרים ובחנויות התבלינים קוראים להם חמוציות פרסיות .

חוץ מזה הוספתי וניל וג'ינגי'ר


הנחיות לעיקור צנצנות והגיגים על סוכר ופקטין

בריבה בייתית ובטח כזו כמו שלי, שיש בה שליש מכמות הסוכר בהשוואה לריבה רגילה,

הסיכוי לקלקול גדול יותר.

לכן חובה לעקר את הצנצנצות וגם לשמור בקירור

אז איך מעקרים?

שופכים לתוך הצנצנות מים רותחים או מטבילים אותן במים ורתחים. משהים למשך 15 דקות.

לאחר מכן מיבשים לחלוטין לפני המילוי בריבה.

גם את המכסים יש לטבול במים רותחים וליבש.

השימוש בפקטין מאפשר הפחתה בכמות הסוכר.

הפקטין משמש חומר מקריש ומשמר כאחד (ניתן לרכוש פקטין בחנויות התבלינים).

אז אם אתם רוצים להפחית עוד יותר את כמות הסוכר שהוא גם חומר משמר וגם חומר מקריש,

אפשר להוסיף פקטין לפי ההנחיות שלהלן

ריבת משמש-חמוציות פרסיות-וניל-גי'נג'יר


1.2 ק"ג ריבה (4 צנצנות בינוניות) 12 קלוריות לכפית.

החומרים:

  • 1.3 ק"ג משמשים (ללא חרצנים ) אם פספספתם את עונת המשמשים,

ניתן להשתמש בפרי אחד או לערבב כמה פירות – נקטרינות, אפרסקים, משמש, שזיפים וכדומה.

  • כוס חמוציות פרסיות או דומדמניות מיובשות (זרשק)

  • מיץ וקליפה מגורדת מ- 3 לימונים

  • 30 גרם פקטין ( לא חובה)

  • 2 כוסות סוכר חום (אפשר להקטין בכמות הסוכר ולהוסיף פקטין) או תחליף, רצוי על בסיס סטיביה

  • כף משחת וניל או תמצית וניל איכותית

  • כף ג'ינגי'ר מגורד טרי

ככה זה נראה בבוקר, לפני הבישול

ריבת משמש-חמוציות פרסיות-וניל-גי'נג'יר

אופן הכנה:

להכנת ריבת משמש מתחילים יום לפני בישול הריבה

מגלענים את המשמשים.

חותכים לחתיכות לפי טעמכם.

ככל שהחתיכות גדולות יותר גדל הסיכוי שהן יישארו בשלמותן בריבה עצמה.

מניחים משמשים וסוכר בשכבות בסיר בינוני, מכסים ומצננים לילה במקרר.

למחרת מעבירים לכיריים, מוסיפים את החמוציות והלימון ומביאים לרתיחה ללא מכסה על אש בינונית.

אניט ממליצה לערבב ריבה, בעת ההכנה רק בכף עץ.

מסירים את הקצף שצף על פני הריבה.

אפשר כמובן לעשות את זה עם כף, אבל בגלל החמוציות, אני ממליצה לעושת את זה בעזרת מסננת,

שמסננת את קצף בלבד ולא מאבדים אף טית ריבה.

מגבירים את הלהבה לחמש דקות, מביאים לבעבוע חזק.

מנמיכים את האש

בשלב הזה מוסיפים את הפקטין, אם בחרתם להפחית את כמות הסוכר.

מוסיפים גם את הגי'נג'יר והוניל. מערבבים שוב.

מערבבים היטב בכף עץ,

ומבשלים 40-30 דקות בבעבוע בינוני־חלש.

תוך כדי בישול ממשיכים להסיר את הקצף.

בשלב זה אפשר למעוך את הפירות או לטחון קצת בבלנדר מוט, אם אתם רוצים מרקם יותר מחיתי.

וכאן מגיעים למה שאני קוראת - מבחן הצלחת


ריבת משמש-חמוציות פרסיות-וניל-גי'נג'יר

בשלב זה בודקים אם הריבה מוכנה על ידי טפטוף מעט ריבה על צלחת קרה שהושהתה במקרר.

מניחים לריבה להצטנן ובודקים את היא מספיק נוקשה.

אם לא, יש לבשל עוד ולבדוק שוב.

בסיום הבישול מצננים את הריבה מעט.

מעבירים לצנצנות מעוקרות כשהריבה עדיין חמה ומניחים לה להצטנן בתוך הצנצנות,

כאשר הן מכוסות בנייר אפיה, עד צינון מלא.

אני משתמשת רק בנייר אפיה אקולוגי.


ריבת משמש-חמוציות פרסיות-וניל-גי'נג'יר

לאחר צינון מלא יש לסגור את הצנצנות היטב ולהעבירן לאחסון במקרר.

הריבה תשמר במקרר לפחות 3 חודשים.

 

זה מתכון מעולה.

כמו עוד 55 כאלה שמחכים לך בספר שלי




בחגים תמיד הכי קשה.

הם עמוסים טיגונים, ארוחות וטיולים.

האם ברור לך כבר מעכשיו שתעלי במשקל בחגים או בפסח, כמו בכל שנה?

אולי את מוותרת מראש.

אבל מצד שני, את יודעת שמהצד השני של פסח,

מחכה הקיץ, עם השמלות ובגדי הים

ומהצד השני של החגים - מחכים לנו חיים רגילים.

אז נכון, שבחגים הפחמימות מרובות - ואחת הסיבות שהמון א.נשים נוטים לעלות בו במשקל הוא,

הקושי לעמוד בפני כל הפחמימות האלה 😋

אבל אני רוצה ללמד אותך ,

 לעשות הרזיה מונעת

ולא לחכות לאחרי החג.

לא להתבאס שוב מהנזק של כל ארוחות החג,

מזה שאת צריכה  שוב להוציא מהארון,

את הבגדים שגדולים במידה.

איך?

יופי ששאלת,

הכנתי לך ספר מתכונים דלי פחמימה שמתאים במיוחד לכל השנה וגם אפילו לפסח.

כי, בעצם , אם נחשוב על זה רגע,

הבעיה היא הפחמימות נכון?

ולכן אני מציעה לך פשוט לעקוף את הבעיה הזו

עם מתכונים דלי פחמימה.

עם המתכונים המעולים ,

שהכנתי לך,תוכלי ליהנות מימים רגילים וגם חגים מושלמים בלי לסבול,

ובלי להרגיש שאת מחמיצה משהו מהנאות החיים.

בחירה חכמה במתכונים שבספר תאפשר לך  לטעום ולשבוע כמו בכל שאר החגים, 

 ואפילו להפוך את היום הזה, כן, בדיקו עכשיו, להתחלה של דרך חדשה ובריאה.

כן, לא רק שלא תעלי במשקל,את בהחלט יכולה לרדת.

מה מחכה לך בספר?

55 מתכונים דלי פחמימה מותאמים לכל השנה.

122 עמודי צבע מרהיבים בגרסה דיגיטלית שניתנת להדפסה.

כל המתכונים:כשרים

דיאטטיםבריאים וטעימים קלים להכנה

ללא גלוטן - מתאימים גם למי שנמנע מגלוטן

ללא סוכר - מתאימים גם לחולי סוכרת

בין המתכונים גם צמחוניים וטבעוניים

בכל מתכון:

מרכיבים בריאים ודיאטטים

הוראות הכנה פשוטות וברורת

מספר מנות וקלוריות

זמן הכנה

המתכונים מחולקים ל 11 קטגוריות

פתיחים וממרחים

כמו לחם

מרקים

ירקות טריים ומבושלים

מנות עיקריות בשר / דגים

מנות עיקריות צמחוני / טבעוני

כמו פחמימה (תוספות)

גיוונים, מטבלים, רטבים

קינוחים

משקאות


ועוד בונוס


✅רשימת קניות ומזווה בריאה-צעדים לארגון המזווה שיעזרו לך להכניס בריאות הביתה,מה שכמובן משפיע על מצבנו הפיזי והנפשי שניתן להתחיל ליישם עוד היום


כדי לעשות לעצמך ימים שמחים, בריאים

 טעימים ועם ירידה במשקל,

ולרכישת הספר

 לחצי כאן או על התמונה




הכנתם?

אני רוצה לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.

אפשר לתייג אותי באינסטגרם .instagram.com/liorahoubara

 וגם בפייסבוק .facebook.com/liora.houbar.diet

שאלות, שיתופים, הצעות וכמובן צילומים אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות 👇🏽

פוסטים קשורים

הצג הכול

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating

שתפו את המתכון עם אחרים

עוד מוצרים בריאים במיוחד בשבילך

bottom of page