קרם פטיסיאר אמיתי מתאים למילוי או קישוט של
עוגות, קדאיף, סופגניות אפויות ועוד.
כאן בגרסה יותר בריאה ופחות משמינה ממה שכולם מכירים.
לקרם פטיסיאר אמיתי, חשוב להשתמש בוניל אמיתי. אפשר ממש להוציא תוכן ממקל וניל, או לבחור תמצית או משחת וניל (ולא בטעם וניל) המכילה וניל אמיתי.
הדרך לזהות וניל אמיתי היא הגרגרים השחורים הקטנטנים שבתוך המשחה.
צנצנת בינונית, 800 קלוריות לכל הצנצנת
החומרים:
4 חלמוני ביצה
2.5 כפות קורנפלור
תוכן של מקל וניל / כף תמצית וניל / 1/2 כפית משחת וניל (חשוב לבחור מוצר מוניל אמיתי!)
1/2 כוס סוכר (רצוי חום דק)
500 מ"ל חלב
הגשה:
מעל קרם פטיסיאר אפשר לקשט ברוטב פירות יער שהמתכון שלו נמצא כאן.
אופן ההכנה:
1. בסיר קטן, מערבבים היטב את הקורנפלור, החלמונים, הסוכר והוניל. טורפים היטב במטרפה ידנית לתערובת אחידה.
2. מוסיפים את החלב בזרם דק, תוך המשך פעולת המטרפה, עד קבלת תערובת אחידה.
3. שמים את הסיר מעל להבה קטנה ומביאים לרתיחה תוך כדי בחישה מתמדת, עד שהקרם מבעבע ומסמיך.
4. מבשלים את הקרם עוד כדקה. תוך וידוא שלא נוצרו גושים.
5. מקררים בטמפרטורת החדר ואז מעבירים לצנצנת מעוקרת, סוגרים ומעבירים ולמקרר.
הקרם נשמר במקרר 4-5 ימים.
לפני השימוש מערבבים מעט.
מוזמנים להסתכל על מתכוני, עוגות, גלידות וסופגניות באתר שלי כדי למצוא רעיונות חדשים לשימוש בקרם הפטיסיאר!
רוצה ללמוד איך להתמודד עם מתוקים בקלות?
קיט מתוק טבעי יעזור לך בזה.
כל הפרטים ורכישה מיידית כאן
אשמח לכל תגובה או שאלה,
הכנתם? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.
כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות
רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?
לקבל המון טיפים קלים ובריאים
מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.
יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי
אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף
במה אפשר להחליף את החלב, אם איני רוצה קרם וניל חלבי?