קציצות יכולות להיות בריאות, לא משמינות וגם מלאות בתזונה.
בקציצות אלו, מבשלים את הקציצות ישר בתוך הרוטב מה שחוסך את תהליך הטיגון וקלוריות מיותרות, ויותר מזה, משתמשים בקמח חומוס במקום פירורי לחם כך שזהו גם מתכון ללא גלוטן, ובשמרי בירה שמוסיפים ויטמינים מקבוצת בי.
4 מנות, כ – 4 קציצות במנה,
החומרים לקציצות:
1/2 כוס קינואה
1 בצל קלוף, מגורר
250 גרם עוף והודו מעורב, טחון
1/2 כפית קינמון, טחון
1 ביצה
3 כפות קמח חומוס
3 כפות שמרי בירה
1/2 כוס עלי כוסברה, קצוצים
מלח, פלפל לפי הטעם
החומרים לרוטב:
1 בצל, קלוף וקצוץ
2 שיני שום, קלופות וכתושות
3 כוסות מים
3-2 סלקים בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות
מיץ מחצי לימון
2 כפיות סילאן או דבש
1 כף רסק עגבניות
2-1 עלי דפנה
מלח, פלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
מבשלים את הקינואה כמו במתכון הזה, מעבירים לקערה ומוסיפים את שאר מרכיבי הקציצות.
מערבבים היטב ומגלגלים כ 16 קציצות בגודל אחיד.
מטגנים ללא שמן את הבצל עד שמזהיב (אם המחבת שלכם לא טובה מספיק אפשר להתמש בתרסיס שמן בריא כמו שמן קנולה או אבוקדו), מוסיפים את השום, ומערבבים מעט.
מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש ומבשלים עוד כ30-40 דקות (עד שהסלק מתרכך).
בעדינות מניחים את הקציצות בתוך הרוטב להתבשל עוד כ20 דק עד אש קטנה.
מגישים חם, מומלץ על מצע אורז וירוקים (מתכון בהמשך).
שומרים בקירור עד 3 ימים.
רוצה עוד מתכונים מצוינים, בריאים וטעימים שילוו אותך כל השנה?
הספר 365 יום בלי תירוצים, מביא מעל 100 מתכונים ועוד המון טיפים ומידע.
לכל הפרטים על הספר לחצ/י כאן או על התמונה
אשמח לכל תגובה או שאלה,
הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.
כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות
רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?
לקבל המון טיפים קלים ובריאים
מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.
יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי
אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף
Comments