קינואה היא דגן מלא עשיר בויטמינים ומינרלים
יש 3 סוגים של קינואה:
קינואה לבנה, קינואה אדומה וקינואה שחורה
קינואה לבנה מתאימה לבישול עם ירקות שונים
קינואה אדומה ושחרוה הן בעלות טעם דומיננטי יותר והם גם נוקשות מעט יותר ולכם מתאימות מאוד לשילוב בסלטים
מכיוון שלקינואה יש טעם מריר, הסוד להכנת קינואה טעימה הוא לשטוף אותה היטב לפני הבישול
ניתן לעשות זאת במסננת תחת מים זורמים או בכלי ,להשרות, לערבב ולשפוך את המים מספר פעמים
בכל 3 כפות קינואה מבושלת יש 70 קלוריות
החומרים -
שמן בתרסיס
כוס קינואה
שתי כוסות מים
אופן ההכנה -
שוטפים את הקינואה היטב תחת מים זורמים
בסיר עם מעט תרסיס שמן בתחתית מוספים את הקינואה
מוסיפים תבלינים ומערבבים היטב
מוסיפים את המים. מערבבים שוב. מביאים לרתיחה
מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים עד שהקינאוה רכה וכל המים נספגים
מקלפ
מכסים ומבשלים על אש קטנה עד שכל הנוזלים נספגים
מגישים חם או קר, מתאים לשלב בסלטים או בתבשילי קינואה
רוצה לדעת איך אפשר לשלב מתכונים טעימים בדיאטת הרזיה?
אני מזמינה אותך להכיר את תפריטי ההרזיה הבריאים שלי
כל הפרטים בלחיצה כאן או על התמונה
אשמח לכל תגובה או שאלה,
הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.
כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות
רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?
לקבל המון טיפים קלים ובריאים
מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.
יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי
אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף
コメント