צילום - דרק סימפסון
מה יותר מפתה מלחמניית בורגר צבעונית עם שכבות של כל טוב בפנים?
ובכן, ומה אנחנו הישראלים אוהבים יותר מפלאפל?
אז בואו נשלב את השניים לסעודת מלכים!
הנה שני מתכונים מנצחים ללחמניות צבעוניות ופלאפלים בשני צבעים גם כן!
מתכונים מעולים לעל האש צמחוני - שכל המשפחה והחברים ישמחו לטרוף.
הפלאפלים הם ללא גלוטן, טבעוניים והכי חשוב ללא טיפת שמן! מה שעושה אותם בריאים ומיוחדים!
הלחמניות הצבעוניות הן טבעוניות (למי שלא טבעוני אפשר להשתמש בביצה טרופה מעל הלחמניה) -אבל הן מבוססות חיטה! אז לשים לב לרגישים לגלוטן.
אפשר כמובן לבחור כל צבע שרוצים, ממגוון צבעי הסופר פוד הטבעיים כדי לצבוע את הלחמניות שלכם!
פלאפלים בשני צבעים
החומרים:
1/2 כוס כוסברה
1/2 כוס פטרוזיליה
2 סלקים גדולים
2-3 עלי קייל גדולים
1/2 כוס בצל ירוק
600 גרם חומוס משומר, מבושל או קפוא ומופשר
2 כפות מי חומוס (מהפחית או מהמים בהם החומוס בושל)
3-2 שיני שום
1 כוס שיבולת שועל (ללא גלוטן)
3 כפות טחינה
1/2 2 כפות מיץ לימון
2 כפיות כמון
1 כפית כורכום
1/2 1 כפית תבלין כוסברה
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/4-1/2 כפית תבלין צ'ילי
אופן ההכנה:
מסירים את קצוות הסלק, וחותכים לקוביות בגודל 1.5 ס״מ.
מחממים תנור ל180 מעלות וצולים את הסלק במשך 45 דקות, ולאחר מכן מניחים בצד ונותנים להתקרר.
שמים את עשבי התיבול, הקייל והבצל הירוק בקערת מעבד המזון וקוצצים גס.
מוסיפים את שאר המרכיבים ומעבדים לעיסה אחידה בעלת מעט גושים.
אם העיסה יבשה מדי – מוסיפים קצת ממי החומוס (כף אחת בכל פעם).
מחלקים את התערובת לשתי קערות, אחת מכסים ומכניסים למקרר (לכחצי שעה).
מבלי לשטוף את הבלנדר או מעבד המזון, מכניסים את הסלק ומעברים מעט עד שעדיין יש גושים. מוסיפים בחזרה את תכולת הקערה, ומעבדים כדי לערבב, המרקם צריך להשאר מעט גושי אבל לא לחלוטין חלק, לכן אפשר לערבב בעזרת כף אם התערובת לא לחלוטין מעורבבת ואתם לא רוצים לטחון יותר.
מכניסים את העיסה השניה למקרר לכחצי שעה גם כן.
בידיים רטובות יוצרים קציצות קטנת ושטוחות.
מחממים את תבנית הנון-סטיק על להבה בינונית. כשהמחבת חמה מאוד מניחים את הקציצות, ומבשלים כ-5 דקות. הופכים את הקציצות ומבשלים עוד כ-5 דקות עד שהקציצות שחומות וקריספיות.
במידה ורוצים כדורי פלאפל עגולים ולא שטוחים, יש להקפיד לסובב אותם מדי כמה דקות.
לחמניות בורגר צבעוניות
החומרים:
3 כוסות קמח רב תכליתי או קמח לחם
1/4 כוס קמח מלא
2 כפות זרעי פשתן טחונים
1/2 כוס חלב מכל סוג
1 חבילה שמרים איכותיים (8 גרם)
1 כף סילאן או דבש
כף מלח ים איכותי או הימלאיה דק
2-3 כפות שמן זרעי חמניה או קנולה
1.5 כף אבקת סופר פוד בצבע שרוצים
לציפוי -
כף חלב צמחי + כף שמן חמניה או קנולה
או ביצה טרופה
שומשום
אופן ההכנה:
בקערה קטנה מערבבים היטב את 1/2 כוס חלב מחומם מעט, הסילאן או הדבש והשמרים.
מכסים ל7-8 דקות עד שהמרקם נהיה אוורירי ומכפיל את נפחו.
בקערה גדולה נפרדת, מערבבים את הקמחים, המלח, זרעי הפשתן הטחונים, ואת אבקת הסופר פוד. מערבבים היטב.
מוסיפים את השמן לקערת השמרים, ואז את תכולת קערת השמרים לקערת הקמח. מערבבים היטב עד שהבצק נהיה דביק ואחיד, משתמשים בכמה מים חמימים שנדרש.
מקמחים את משטח העבודה בקמח, ומניחים את הבצק הדביק מעל, לשים את הבצק כ5-6 דקות עד שהבצקרך ואלסטי למגע.
מטפטפים כמה טיפות שמן מעל הבצק ומניחים בצד בקערה מכוסה במגבת, במקום חמים, להתפחה ל 30 – 40 דקות עד שהוא מכפיל את נפחו.
מחלקים את הבצק ל12 כדורים שווים, ומניחים אותם על תבנית אפייה עם נייר אפייה, מוודאים להשאיר מספיק רווח בין הכדורים כדי שהבצק יוכל לתפוח.
אם הבצק דביק מידי, מוסיפים מעט קמח.
מכסים במגבת מטבח נקייה ומניחים בצד, במקום חמים לחצי שעה נוספת לתפוח (עד שהלחמניות מכפילותאת נפחן).
בזמן שהבצק תופח, מחממים תנור ל180 מעלות, ובקערה קטנה טורפים ביצה או מערבבים את השמן עם החלב הצמחי כדי להכין את התערובת להבריש את הלחמניות.
כשהבצק הגיע לכפול בגודלו מברישים את החלק העליון של הלחמניות בביצה טרופה או בתערובת הציפוי, מפזרים שומשום מעל ומכניסים לתנור לכ-15 דקות, עד שהלחמניות מזהיבות.
כתבה זו היא חלק מפרוייקט ״איך לצבוע את האוכל שלכם עם סופר פודס״
שיתוף פעולה ענקי עם ענבר חוברה ומגזין X-net
ענבר חוברה
בלוגרית של לייפסטייל, טיולים ואוכל
הפקה, מתכונים, כתיבה, סגנון (סטיילינג) וצילום
ליאורה חוברה
דיאטנית קלינית .MSc רפואה סינית וצמחים, ומאסטר NLP לבריאות והרזיה
ערכים תזונתיים ומידע מקצועי אודות הצבעים השונים באוכל
דרק סימפסון
צלם
צילום, וסגנון (סטיילינג)
Rawnice
אבקות סופר פוד
רויאל באלי סרמיקס
כלי קרמיקה
מגזין X-net
עוד מתכונים בסדרה
רוצה לדעת איך אפשר לשלב מתכונים טעמים בדיאטת הרזיה?
אני מזמינה אותך להכיר את תפריטי ההרזיה הבריאים שלי
כל הפרטים בלחיצה כאן או על התמונה
אשמח לכל תגובה או שאלה,
הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.
כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות
רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?
לקבל המון טיפים קלים ובריאים
מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.
יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי
אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף
Comments