top of page

בלחיצה  על ה 3 נקודות

תמונת הסופר/תליאורה חוברה

פיצה שלושת צבעי הדגל

עודכן: 23 באוק׳ 2022


פיצה שלושת צבעי הדגל

כן, פיצה יכולה להיות אופציה טעימה ובריאה לארוחה קלה,

בעיקר אם מכינים אותה מהמרכיבים הנכונים


רוצים גם מתכון לפיצה בריאה ללא גלוטן ? לחצו כאן



2 פיצות בינוניות - 15 מנות 124 קלוריות למנה

החומרים: החומרים לבצק -

  • 2.5 כוסות קמח (רצוי קמח ייעודי לפיצה או פוקאצ'יה)

  • 1 כוס קמח מלא

  • 25 גרם שמרים טריים או 2 כפות שמרים יבשים

  • כף דבש

  • כפית מלח

  • כף שמן זית

  • 1.25 כוסות מים חמימים

  • כף ממרח עגבניות מיובשות

  • חופן עלי בזיליקום קצוצים

החומרים לציפוי -

  • 2 כפות ממרח ארטישוק

  • 2 כפות רוטב פסטו (אפשר להכין גם בעצמכם - מתכון לפסטו אגוזים משגע בלחיצה כאן)

  • 2 כפות ממרק עגבניות מיבשות

  • 1 בצל קצוץ מוזהב במחבת ללא שמן

  • פרוסות מחצי חציל קלויות בתנור (לשים את פרוסות החציל בתבנית אפיה, למרוח במעט שמן ולקלות עד הזהבה)

  • 20 עגבניות שרי חצויות

  • 250 גרם גבינה צפתית 5% מגורדת או 120 גרם גבינת צאן בגליל 9% שומן או תחליף טבעוני

  • עלי בזיליקום טריים


פיצה שלבי הכנה

אופן ההכנה:

מכינים את הבצק – שמים בקערת מיקסר או מעבד מזון את הקמחים, השמרים, הדבש והמים ומערבלים מעט ,

מוסיפים את שאר החומרים ומערבים כ – 10 דקות עד שנוצר בצק אחיד. מכסים את הבצק במגבת ומניחים במקום חמים להתפחה לשעה וחצי. לאחר ההתפחה לשים שוב את הבצק קצרות ואפשר להתפיח שוב ל – 20 – 15 דקות. מכינים את הפיצה – לשים מעט את הבצק על משטח מקומח ומרדדים למלבן בגודל תבנית התנור שלכם. מעבירים את הבצק לתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה. מורחים על שליש מהבצק את ממרח הארטישוק, על שליש נוסף את ממרח הפסטו ועל השליש הנותר את ממרח העגבניות המיובשות. מפזרים מעל את הבצל, פרוסת החצילים ( מומלץ לחתוך אותן לחצאים או לרבעים),

את עגבניות השרי החצויות. מפזרים מעל את אחת הגבינות. מכניסים לתנור קר. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות. אופים עד ששולי הפיצה מזהיבים. מפזרים עלי בזיליקום טריים, חותכים לריבועים ומגישים מיד.







 

רוצה עוד מתכונים מצוינים, בריאים וטעימים שילוו אותך כל השנה? הספר 365 יום בלי תירוצים, מביא מעל 100 מתכונים ועוד המון טיפים ומידע. לכל הפרטים על הספר לחצ/י כאן או על רכישה מיידית



 

אשמח לכל תגובה או שאלה,

הכנתם? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.

כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות


רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?

לקבל המון טיפים קלים ובריאים

מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.


יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי


אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף



 

אל תפספסו אף מתכון

פוסטים קשורים

הצג הכול

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating

שתפו את המתכון עם אחרים

עוד מוצרים בריאים במיוחד בשבילך

bottom of page