עוגת תפוחים ושזיפים מלאה בטעמים מתוקים - חמצמצים
עוגה אחת, 20 מנות 125 קלוריות למנה
החומרים:
4 ביצים
3 כפות שמן
5 כפות רסק תפוחים
200 מ"ל יוגורט 5%
3/4 כוס סוכר חום דק או תחליף סוכר לחולי סוכרת
350 גרם ( 2.5 כוסות) קמח תופח (אפשר ומומלץ חצי ממנו יהיה קמח תופח מלא)
שקיק אבקת אפיה
3 תפוחים ירוקים קלופים וחתוכים לקוביות
3 שזיפים אדומים גדולים חתוכים לקוביות
אפשר להחליף ב 2 כוסות קוביות פירות של העונה - מאוד מתאים לנצל פירות שכבר לא נראים כל כך טוב....
ואפשר להוסיף גם פירות קפואים שאתם אוהבים
מומלץ לקנות אותם בהנחה דרך מתחם ההטבות באתר שלי
באתר של סחוט בלחיצה כאן והכנסת קוד קופון - Liora-sahut
כף תמצית וניל או משחת וניל איכותית אמיתית.
1/2 כף חוויאג' תימני לקפה. אפשר לקנות בחנויות תבלינים או להכין לבד. המתכון בלחיצה כאן
2 כפות סוכר + 1/2 כף חוויאג' לקפה או קינמון לערבוב עם הפירות
2 כפות שבבי שקדים + כף סוכר חום + כפית חוואיג' או קינמון - מערבבים ביחד.
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות.
מערבבים את הפירות עם 2 כפות סוכר וחוויאג' ומשהים לשעה.
בקערת מיקסר, וו בלון, מקציפים את הביצים עם הסוכר, במהירות גבוהה,
למשך 6 - 8 דקות עד קבלת קרם תפוח, בהיר.
בקערה נפרדת מערבבים, שמן, רסק תפוחים ויוגורט
מוסיפים בהדרגה את התערובת לתערובת הביצים, תוך המשך ערבול במיקסר.
מערבבים את הקמח עם אבקת האפיה.
מוסיפים את הקמח ואבקת האפיה בהדרגה תוך ערבול, עד שמסיימים את כל הכמות.
עד קבלת תערובת אחידה, סמיכה.
מוסיפים ווניל. מערבבים שוב.
בתבנית עגולה בקוטר 26, משומנת ומקומחת שופכים מחצית מכמות הבצק,
מסננים את הפירות מהנוזלים ושומרים את הנוזלים.
מעל שכבת הבצק הראשונה, מסדרים מחצית מכמות הפירות.
מעליה שופכים את שארית הבצק ומעל את המחצית השניה של הפירות.
מעל מפזרים את השקדים
אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ 60 – 50 דקות עד שהעוגה מזהיבה,
וקיסם שננעץ בה יוצא יבש.
מיד עם ההוצאה מהתנור, מזלפים מעל את הנוזל שנוצר מהשריית הפירות,
זה יתן לעוגה מראה מבריק
ככה זה נראה לפני שהעוגה נכנסת לתנור
וככה מיד אחרי
רוצה לדעת איך לאכול מתוקים במידה?
כל הפרטים על ערכת גמילה ממתוקים בשילוב צמח מרפא בלחיצה כאן למטה
אשמח לכל תגובה או שאלה,
הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.
כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות
רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?
לקבל המון טיפים קלים ובריאים
מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.
יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי
אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף
Comments