top of page

בלחיצה  על ה 3 נקודות

תמונת הסופר/תליאורה חוברה

עוגת תפוחים צרפתית בלתי נראית

עודכן: 18 בפבר׳ 2023

Gâteau invisible aux pommes

עוגת תפוחים שזיפים דלת שומן

Gâteau invisible aux pommes

מתכון קאלט צרפתי עם תפוחים ( ואפשר גם פירות אחרים ואפילו ירקות)

שכבות פרי דקיקות עם בלילה בכמות קטנה שמספיקה כדי להדביק את פרוסות התפוחים.

היא נקראת "עוגה בלתי נראית"

מכיוון שניתן לראות מעט מאוד מהבלילה.

אני שדרגתי אותו כמובן בדרכי הבריאותית, הוצאתי את המרגרינה ועוד כמה שינויים.

עוגה רכה וסופר נמסה שבה בחיתוך מופיעות רק פרוסות הפרי. עוגה קלילה, פירותית מאוד. כמעט ללא קמח.


*דיאטיפ של ליאורה חוברה - העוגה מבוססת כמעט רק על פירות שמרגילה את החיך למתיקות טבעית

2 עוגות בתבנית אינגליש קייק, או תבנית עגולה 24 - 20 מנות 125 קלוריות למנה

החומרים:

  • 4 ביצים

  • 3 כפות סוכר או תחליף (מומלץ על בסיס סטיביה)

  • 6 תפוחים רצוי פינק ליידי

  • 150 גרם קמח מלא תופח (כוס מדידה)

  • שקיק אבקת אפיה

  • 150 מ"ל יוגורט או תחליף טבעוני למי שמתאים

  • 2 כפות חמאת שקדים

  • כפית תמצית וניל או משחת וניל איכותית

  • רבע כפית תמצית מי תפוז (לא חובה)

לציפוי

  • 2 כפות שבבי שקדים + כף סוכר חום + כפית חוואיג' לקפה או קינמון - מערבבים ביחד.

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות.

מקלפים את התפוחים. מגלענים, מחלקים לרבעים ופורסים דק דק.

בקערת מיקסר, וו בלון, מקציפים את הביצים עם הסוכר, במהירות גבוהה,

למשך 6 - 8 דקות עד קבלת קרם תפוח, בהיר.

בקערה נפרדת מערבבים, חמאת שקדים, תמצית וניל, תמצית מי תפוח או תפוז ויוגורט

מוסיפים בהדרגה את התערובת לתערובת הביצים, תוך המשך ערבול במיקסר.

מערבבים את הקמח עם אבקת האפיה.

מוסיפים את הקמח ואבקת האפיה בהדרגה תוך ערבול, עד שמסיימים את כל הכמות.

עד קבלת תערובת אחידה, סמיכה.

ב 2 תבניות אינגליש קייק או אחת עגולה, רצוי לבחור נון סטיק ואז אין צרוך לשמן. או אם זה תבנית רגילה,

משמנים טיפה, ומקמחים שופכים מחצית מכמות הבצק, לכל תבנית אינגליש קייק או את כל הכמות בתבנית עגולה.

לוחצים מעט עם כף על התפוחים.

מערבבים את חומרי הציפוי.

ומפזרים מעל העוגה.


ככה היא נראית לפני שמכניסים לתנור
ככה היא נראית לפני שמכניסים לתנור

אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ 60 – 50 דקות עד שהעוגה מזהיבה,

וקיסם שננעץ בה יוצא יבש.

מיכל, חברתי לגרעין ולחדר מיימי האוניברסיטה הכינה אותה וגם צילמה, צילום כל כך יפה



גם את מיואשת מרוב דיאטות?

גם את לא מבינה למה למרות שאת ממש סופרת קלוריות ואולי גם מקפידה על פעילות גופנית,

את לא באמת יורדת במשקל?

גם לך נמאס לרדת במשקל ואחר כך לעלות בחזרה?

התשובה נמצאת בגופך – איזון הורמונלי הוא הבסיס לירידה בטוחה, בריאה וודאית במשקל,

בלי תפריטים ובלי לספור קלוריות.

בדיוק לשם כך פיתחתי תוכנית נשית מהודקת של 14 שבועות בפלטפורמה דיגיטלית

וליווי צמוד בוואצאפ, שתיקח אותך צעד אחר צעד לאיזון 5 הורמונים בגופך.

מאוזנת - RESTART הורמונלי להרזיה





 

אשמח לכל תגובה או שאלה,

הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.

כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות


רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?

לקבל המון טיפים קלים ובריאים

מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.


יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי


אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף



 

אל תספספו אף מתכון בריא

פוסטים קשורים

הצג הכול

2 Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Guest
Feb 16, 2023
Rated 5 out of 5 stars.

נראית מעולה. אנסה בסופש הקרוב

Like
Liora
Liora
Feb 16, 2023
Replying to

הי, כייף לי לשמוע, מחכה לוויות אחרי שתכיני

Like

שתפו את המתכון עם אחרים

עוד מוצרים בריאים במיוחד בשבילך

bottom of page