תפוזי דם זכורים לי מילדותי כשאמא שלי היתה מכינה לנו מיץ אדום ומתוק.
עכשיו קשה יותר להשיג, אבל אפשר אצל ירקנים.
רציתי להכין עוגת סולת המכונה במקומותינו בסבוסה. אבל את כל עוגות הסולת
מרווים בסירופ סוכר סמיך , מתוק מידי וממש לא בריא.
אז, כמובן שזה לא עובר במטבח שלי.
ואז נזכרתי איך הכנתי בילדותי במטבח של אמא, סירופ תותים כדי להרטיב עוגת טורט של פעם.
בקיצור, הקטע של העוגה הזו, שהיא מכילה סולת ( מלאה כמובן) ועסיסית בסירופ התותים.
קרם קוקוס דל שומן ורסק תפוחים,
משלימים את העוגה המשגעת הזו לעוגה ללא שמן בכלל !!!!!!
עוגה אחת, תבנית 26, 20 מנות 155 קלוריות למנה
החומרים:
5 ביצים בטמפרטורת החדר
2 כוסות תותים חתוכים
200 מ"ל מיץ תפוז דם ( ואם אין, אז תפוז רגיל)
1 כוס סוכר חום דק (לבלילה ) + 2 כפות ( להכנת סירופ תות)
1.5 כוס קמח תופח (רצוי חלק ממנו קמח תופח מלא)
3/4 כוס סולת מלאה
100 גרם קוקוס
3/4 כוס קרם קוקוס דל שומן ( לבדוק בטבלת המרכיבים שמול השומן רשום 5 או 6 גרם)
120גרם רסק תפוחים או תות עם תות ( ניתן לקניה בסופר באריזות של 4 קופסאות)
כפית תמצית וניל או משחת וניל איכותית אמיתית.
קליפת תפוז מגוררת
תרסיס שמן לשימון התבנית או לבחור תבנית נון סטיק
1/4 כוס מים רותחים
לקישוט
תפוז דם ( או רגיל) פרוס כולל הקליפה או בלעדיה.
משתפת אתכם בתרגיל שצילמתי לקורס צילום מינימלי
מטרת התרגיל היתה לבחור מאכל אחד,
ולחקור אותו צילומית מכל מיני כיוונים.
אז לקחתי את תפוזי הדם שנשארו לי מהעוגה וחקרתי אותם...
מה דעתכם? אשמח אם תכתבו לי בתגובות
אופן ההכנה:
מערבבים בקערה את התותים עם 2 כפות סוכר ומשהים לשעה לפחות.
בקערת מערבל מקציפים את הביצים עם הסוכר במשך 8 דקות עד שנוצר קצף אווירירי.
בקערה בינונית, מערבבים את החומרים היבשים, כולל הקוקוס וגרד קלפת התפוז
בקערה אחרת מערבבים את כל החומרים הרטובים - מיץ, קרם קוקוס, רסק תפוחים, תמצית וניל
תוך כדי המשך ערבול מוסיפים לסירוגין את חומרים הרטובים -
ותערובת החומרים היבשים.
כלומר, מוסיפים מעט חומרים רטובים ואחכ מתערובת החומרים היבשים וכך עד שמסיימים את כל הכמות.
מסננים את התותים מהסירופ ושומרים אותו בצד.
מוסיפים את התותים לבלילה ומערבבים ידנית בעדינות.
משמנים תבנית עגולה , 26, בעזרת תרסיס שמן או בוחרים תבנית נון סטיק ( שזה תמיד מומלץ ועדיף).
שופכים את הבלילה לתבנית.
מקשטים מעל בפרוסות התפוז. מניחים מאוד בעדינות כדי שלא ישקע.
אפשר גם לעבוד הפוך - לסדר את הפרוסות בתחתית התבנית על נייר אפיה שגזרתם בגודל התבנית בדיוק.
ולשפוך מעל את הבלילה.
אופים את העוגה, בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות כ45 דקות, עד שפני העוגה מזהיבים וקיסם שננעץ בה יוצא יבש.
בנתיים מוהלים את סירופ התותים ב1/4 כוס מים רותחים.
כשהעוגה חמה, שופכים עליה את סירופ התותים.
מצננים את העוגה. מחלצים אותה מהתבנית.
אם עבדתם הפוך, הופכים את העוגה על צלחת בקוטר גדול מקוטר התבנית,לפני החילוץ מהתבנית.
מסירים את נייר האפיה
נשמר בטמפ החדר ליום ועוד 3 ימים במקרר.
מומלץ לחמם מעט לפני ההגשה.
רוצה לדעת איך לאכול מתוקים במידה?
הרשמ/י בלינק בלחיצה כאן או על התמונה
וקורס חינמי בדרך למייל שלך. מתוק טבעי קורס להפחתת הצורך במתוקים
אשמח לכל תגובה או שאלה,
הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.
כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות
רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?
לקבל המון טיפים קלים ובריאים
מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.
יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי
אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף
コメント