בכל מתכוני המשמשים, כותבים כמה שזו עונה קצרה וצריך להספיק להנות מהם. וזה נכון.
אז הנה מתכון העוגה.
כשלקחתי את המתכון של עוגת המשמשים של אמא שלי
( שאני עוד יכולה ממש לחוש את הטעם שלה),
ראיתי, ולא הופתעתי שיש בה מרגרינה. כן, די מחריד, אבל ככה אפו פעם.
ואז כששוטטתי קצת ברחבי הרשת ראיתי שאין אף עוגת משמשים,
שמכילה פחות מ - 200 גרם חמאה.
טוב, כאן היה ברור לי שזה לא בבית ספרי,
אז ביליתי את השבת בלהמציא את הגלגל של העוגת המשמש.
והגעתי למתכון הזה, בלי חמאה ובלי מרגרינה.
עם בריאות וטעם של ילדות.
עוגה אחת, 20 מנות 125 קלוריות למנה
החומרים:
4 ביצים בטמפ החדר
3/4 כוס סוכר חום דק או תחליף סוכר לחולי סוכרת
3 כפות טחינה גולמית משומשום מלא ( לטעם של חלבה) או חמאת בוטנים (לטעם של בוטנים)
4 כפות רסק תפוחים ( 110 גרם)
150 מ"ל יוגורט דל שומן
2 כוסות קמח תופח (אפשר ורצוי חלק ממנו קמח תופח מלא)
1/2 כפית קינמון
חצי כוס חלב או מיץ פרי אמיתי כמו תפוזים או תפוחים
כף תמצית וניל או משחת וניל איכותית אמיתית.
12 - 16 משמשים ( תלוי בגודל), שטופים שייבשתם בנייר סופג וחצויים
החומרים לציפוי
2 כפות סוכר חום דק
40 גרם שקדים גרוסים או פרוסים
וככה זה נראה בגרסה של אמא שלי ז"ל בכתב ידה,
במחברת המתכונים שלה
אופן ההכנה:
בקערת מיקסר, זרוע בלון מקציפים את הביצים עם הסוכר במשך 8 דקות עד קבלת מרקם תפוח.
מוסיפים טחינה או חמאת בוטנים ומערבלים לקבל מרקם אחיד.
מוסיפים לסירוגין חלב, רסק תפוחים, יוגורט וקמח
בהדרגה תוך ערבול, עד שמסיימים את כל הכמות.
מוסיפים קינמון ווניל. מערבבים שוב.
בתבנית עגולה בקוטר 26, או מלבנית, משומנת ומקומחת שופכים את הבצק,
מעליו מסדרים את חצאי המשמשים, אפשר כשחלק הקמור או הקעור כלפי מעלה.
אפשר כמבון לשים יותר משמשים, וזה יעשרי את העוגה בפירות.
מערבבים את השקדים עם 2 כפות סוכר.
מפזרים מעל הבצק בין המשמשים.
אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ 45 – 50 דקות עד שהעוגה מזהיבה,
וקיסם שננעץ בה יוצא יבש.
מגישים חם, אפשר בתוספת כדור גלידה וניל ( עוד 50 קלוריות).
קשה לך ההתמודדות עם מתוק?
רוצה לדעת איך לאכול מתוקים במידה?
קיט צמחי מרפא LIGHT & SLIM הוא בדיוק התשובה בשבילך.
2 פורמולות ל צמחי מרפא שיסייעו לך בהמתחדדות עם הצורך במתוק
וגם עם הירידה במשקל
כל הפרטים ורכישה כאן
אשמח לכל תגובה או שאלה,
הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.
כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות
רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?
לקבל המון טיפים קלים ובריאים
מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.
יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי
אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף
Commentaires