לחם קופים הוא מאפה רך, מתוק ודביק המוגש בארצות הברית לארוחת בוקר.
הוא מורכב מחתיכות בצק אפוי רך זרועות קינמון. הוא מוגש לעתים קרובות בירידים ובפסטיבלים.
מקור השם הוא בעצם סוג של פינגר פוד שבו תולשים את כדורי הבצק כמו קופים......
מבחינה היסטורית,מה שרוב האנשים מכירים כיום כלחם קופים בארצות הברית,
הוא למעשה הקינוח ההונגרי - arany galuska ("כופתאות זהב").
עוד משנות השמונים של המאה ה-19 בספרות ההונגרית, מהגרים הונגרים הביאו איתם את המנה הזו כשהיגרו לאמריקה והחלו להחדיר אותו לנוף האוכל של המדינה,
כאשר מאפיות יהודיות הונגריות והונגריות החלו למכור אותו באמצע המאה העשרים.
המאפה הזה התבלבל בלחם קופים שבו כדורי בצק טבולים בחמאה.
ובשנים האחרונות התפרסם יותר ויותר כמאפה של כדורי בצק בתיבולים שונים.
אני מכינה אותו מקמח מלא (חלקי) עם עשבי תיבול שנונים לו טאץ' בריאותי וטעים.
*דיאטיפ בריא של ליאורה - גוונו בעשבי התיבול ובקישוט
ובכל פעם תקבלו טעם קצת אחר החומרים ללחם אחד בינוני - 9 לחמניות תלישה
9 לחמניות - 130 קלוריות ללחמניה
החומרים
540 גרם בצק מוכן -המתכון בלחיצה - בצק שמרים רב תכליתי בריא
החומרים להכנה
עשבי תיבול - אני משתמשת ב - HERBS DE PROVACE שאני קונה בצרפת,
אבל אפשר כמובן כל תערובת אחרת
מלח גס אני אוהבת אל המלח הצרפתי FLEAUR DE SEL
לאפיה וקישוט:
ביצה טרופה
אפשר לקשט גם בשומשום, פרג או קצח
אופן ההכנה:
מחלקים את הבצק ל - 9 כדורים ומשהים מכוסה לתפיחה של 30 דקות במקום חמים.
מכל כדור מרדדים נקניק קטן.
בקערה מכינים תערובת של עשבי תיבול ומלח גס.
מגלגלים כל נקניק בתערובת כך שיכוסה מכל צדדיו.
מגלגלים כל נקניק כזה לשבלול.
מסדרים את השבלולים בתבנית אפיה. אני בחרתי מרובעת,
אפשר גם מלבנית או עגולה.
מתפיחים שוב 30 דקות מכוסה במגבמת במקום חמים
אפיה
מורחים ביצה טרופה.
מחממים את התנור ל 180 מעלות.
אופים במשך 40 – 30 דקות, עד שהעוגה זהובה
( חשוב לבדוק גם את הצדדים והצד התחתון ולוודא שהוא אפוי).
מגישים מיד, חם עם גבינות טובות, ממרחים וירקות !!!!!
רוצה להכיר את קיט גמילה ממתוקים? לכל הפרטים לחצ/י כאן או על התמונה
או לרכישה מיידית
אשמח לכל תגובה או שאלה,
הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.
כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות
רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?
לקבל המון טיפים קלים ובריאים
מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.
יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי
אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף
Comments