צילום - עודד חוברה
לחם ללא פחמימות ? נשמע מארץ האגדות. גרסה שמסתובבת ברשת עברה אצלי במטבח שיפוצים ושדרוגים, ואני גאה להציג אותה בגרסה מתוקה (ממש כמו עוגה או קינוח) ובגרסה מלוחה! את המתכון הזה גם קל מאוד להכין, פשוט מערבבים ואופים. הלחם ללא גלוטן, מתאים לפסח ומאוד מתאים לשלב אותו ביום שבו לא אוכלים פחמימות בכלל. ביום אחר, יש לשים לב לכמות הקלוריות כי הלחם לא דל קלוריות.
כיכר לחם אחת, 14 פרוסות;
בגרסה המתוקה 70 קלוריות לפרוסה עם סילאן, ו-65 קלוריות ללא סילאן בגרסה המלוחה 65 קלוריות לפרוסה
החומרים לגרסה מתוקה:
4 ביצים
6 כפות טחינה גולמית משומשום מלא או כל ממרח שומני איכותי אחר כמו חמאת שקדים או אגוזים וכו'. זה ישפיע על הטעם ותוכלו לקבל כל פעם גוון טעמים אחר
2 כפות סילאן (לחולי סוכרת או מי שרוצה ללא פחמימות כלל יש להחליף בממתיק כמו סטיביה או ממתיק מלאכותי אחר)
קורט מלח
כפית אבקת אפייה
5 אגוזי מלך או 20 גרם שקדים פרוסים
כף שומשום מלא או שחור לקישוט החומרים לגרסה מלוחה:
4 ביצים
6 כפות טחינה גולמית משומשום מלא
קורט מלח
כף עשבי תיבול, מיובשים טחונים או טריים
כפית אבקת אפייה
20 גרם גרעיני חמניה או דלעת
כף שומשום מלא או שחור לקישוט
אופן ההכנה: מוציאים את הביצים לפחות שעתיים לפני ההכנה מהמקרר.
מחממים תנור ל 180 מעלות. אפשר לערבב את כל החומרים ידנית, אבל אני ממליצה להקציף ראשית את הביצים השלמות במיקסר כי ההקצפה מגדילה את נפח הלחם והופכת אותו אוורירי. לאחר כמה דקות של הקצפת הביצים מוסיפים את הטחינה , כף אחרי כף, תוך כדי הקצפה. מוסיפים את כל שאר החומרים (חוץ מהאגוזים או הגרעינים והשומשום), תוך המשך הקצפה. מומלץ לבחור תבנית סיליקון ,שאינה דורשת שימון. אם בוחרים תבנית אחרת יש לשמן קלות כדי לאפשר את הוצאת הלחם. בתבנית אינגליש קייק רגילה או חד פעמית משטחים את התערובת. מעל מקשטים באגוזים או גרעינים ושומשום לפי סוג הלחם. אופים 25 – 30 דקות, עד שהלחם מזהיב, וקיסם הננעץ במרכזו יוצא יבש. מצננים לפני שמשחררים מהתבנית. רצוי להשאיר בתנור לצינון איטי ומניעת "נפילה" של הלחם. אוכלים מיד!
וזה מה שחושבת שיר על הלחם טחינה:
וזה הטריק של ענת:
"חתכתי לפרוסות דקות ושמתי ל15 דקות ב 200 מעלות ."
רוצה לדעת איך אפשר לשלב מתכונים טעמים בדיאטת הרזיה?
אני מזמינה אותך להכיר את תפריטי ההרזיה הבריאים שלי
כל הפרטים בלחיצה כאן או לרכישה מיידית
אשמח לכל תגובה או שאלה,
הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.
כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות
רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?
לקבל המון טיפים קלים ובריאים
מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.
יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי
אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף
הי ליאורה כמו כל שנה, לחם הטחינה שלך מככב אצלי במטבח 😋 רק שכחתי לגבי האיחסון שלו: מקרר או בחוץ בקופסא סגורה??