צילומים - עודד חוברה
לחם מיוחד שמגיע כבר עם הממרח בתוכו!
אפשר לגוון את טעמי המלית וליצור בכל פעם חגיגת טעמים חדשה
לחם בתבנית עגולה 24
20 פרוסות גדולות ומשביעות ,142 קלוריות לפרוסה
את הבצק אפשר להכין במעבד מזון או מיקסר או בתוכנית "בצק" במכשיר - אופה לחם
החומרים:
החומרים לבצק:
50 גרם שמרים (ניתן להשתמש בשמרים מהירי הכנה ואם מכינים באופה לחם יש להשתמש בשמרים יבשים)
2 כפיות דבש
חצי כוס מים פושרים
2 כוסות קמח רגיל (מומלץ קמח לאפיית לחם)
1.5 כוסות קמח מלא מכל סוג כולל כוסמין (או כוס למי שמשתמש באופה לחם)
2 חלמונים או ביצה שלמה
2 כפות שמן זית
2 כפות דבש או סילאן
כפית מלח
½ כוס מים פושרים
החומרים למלית גבינה ועשבי תיבול:
3/4 קופסת ריקוטה 5% ( 150 גרם)
ביצה
כוס עלי תרד טריים קצוצים או 1/2 כוס קפואים שהופשרו ונסחטו היטב
כוס עשבי תיבול שאוהבים קצוצים דק- אפשר לגוון - פטרוזיליה, כוסברה, בצל ירוק, עירית, בזליקום)
לקישוט:
ביצה טרופה
שומשום מלא או שחור או קצח
אופן ההכנה: אפשר להכין את הבצק בתוכנית בצק של אופה הלחם. מי שמכין כך, יכול לעבור להמשך ההוראות.
להכנת הבצק -
בקערה קטנה מערבבים שמרים עם מים פושרים ודבש. מכסים במגבת ומאפשרים התססה של השמרים כרבע שעה.
בקערת מערבל עם וו לישת בצק, לשים את כל שאר חומרי הבצק, מוסיפים את תערובת השמרים ומאפשרים לישה עד קבלת בצק אחיד, הבצק יכול להיות מעט דביק.
מכסים את הקערה ומתפיחים במקום חמים כ - 60 - 50 דקות עד שהבצק מכפיל את נפחו.
המשך הוראות ההכנה
לשים את הבצק על משטח מקומח ואם הוא דביק מוספים מעט קמח.
מחלקים את הבצק ל - 16 כדורים.
מערבבים את כל חומרי המלית לקבלת תערובת אחידה.
מכל כדור יוצרים מעין קערה קטנה ובתוכה שמים כפית מהמלית.
סוגרים את קצות הכדור מסביב למלית ומחליקים לכדור.
מסדרים את הכדורים בעיגול בתבנית, משומנת קלות.
מתפיחים , מכוסה במגבת במקום חמים עוד חצי שעה.
מורחים ביצה טרופה.
מפזרים שומשום מלא / שחור / קצח
מחממים את התנור ל 180 מעלות.
אופים במשך 25 – 30 דקות. עד שהלחם מזהיב.
מגישים מיד, חם !!!!!
אל תאמינו לסבתות פולניות שאומרות שלחם חם עושה כאב בטן....
לחם חמים פשוט טעים !!!!!
מרגיש/ה שהגיע הזמן לניקוי של הגוף? לכל הפרטים לחצ/י כאן או על התמונה
אשמח לכל תגובה או שאלה,
הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.
כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות
רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?
לקבל המון טיפים קלים ובריאים
מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.
יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי
אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף
Commentaires