top of page

בלחיצה  על ה 3 נקודות

תמונת הסופר/תליאורה חוברה

חלת שוקו וניל פיסטוק - אוכמניות

עודכן: 17 באוג׳ 2022


חלת שוקו וניל פיסטוק - אוכמניות


הקורונה שלחה רבים מאיתנו ללוש ולאפות חלות.

וגם אני נהנית מאוד ללוש. זו תרפיה ממש נעימה.

כמעט בכל שבת אני אופה חלה או לחם וכמובן,

שמכניסה שם ערכים בריאותיים.

לפעמים אני מתכננת מראש ולפעמים,

מחליטה תוך כדי לישה....

אז זה מה שקרה עם החלה הזו,

החלטתי להתמודד עם קליעה של 4 רצועות,

ורציתי שיהיו 2 צבעים.

ואז שילבתי את אבק הקקאו, וכמובן,

הכנסתי עוד כל מיני גודי'ז בריאים.

אפשר להכין עם פירות יבשים או אגוזים וגרעינים אחרים.

חלה גדולה ( אפשר להכפיל את הכמויות ולהכין מראש 2 חלות כי זה מתחסל ממש מהר....

20 פרוסות ,100 קלוריות לפרוסה

החומרים :

  • 50 גרם שמרים (ניתן להשתמש בשמרים מהירי הכנה )

  • 2 כפיות דבש

  • חצי כוס מים פושרים

  • 2 כוסות קמח רגיל ( מומלץ קמח לאפיית חלה)

  • 1.5 כוסות קמח מלא

  • 2 חלמונים או ביצה שלמה

  • 2 כפות אוכמניות או פרי מיובש אחר

  • 2 כפות פשתן זהוב או רגיל

  • 2 כפות פיסטוקים ( ללא הקליפה)

  • 2 כפות קקאו ( מומלץ אבקת קקאו נא איכותי אורגני)

  • 2 כפות דבש

  • כפית מלח

  • ½ כוס מים פושרים




לקישוט:

  • ביצה טרופה

  • פשתן רגיל או זהוב, פירורי פיסטוק

אופן ההכנה: הכנת הבצק -

בקערה קטנה מערבבים שמרים עם מים פושרים ודבש. מכסים במגבת,

ומאפשרים התססה של השמרים כרבע שעה.

בקערת מערבל עם וו לישת בצק, לשים את כל שאר חומרי הבצק, חוץ מהקקאו,

מוסיפים את תערובת השמרים ומאפשרים לישה עד קבלת בצק אחיד, הבצק יכול להיות מעט דביק.

מוציאים מחצית מהבצק.

לחצי השני מוסיפים את הקקאו. לשים עד שהתערובת אחידה.

אני הפסקתי את הלישה, בשלב בו הקקאו יצר צורות בבצק ולא עד איחוד מלא.

פשוט יותר יפה בעייני ( כמו בתמונה)


קליעת חלה

מכסים את הקערה ומתפיחים במקום חמים כ - 60 - 50 דקות עד שהבצק מכפיל את נפחו.


לשים את הבצק על משטח מקומח ואם הוא דביק מוספים מעט קמח.

המשך הכנת החלה:

מחלקים את הבצק ל - 4 כדורים. 2 מכל צבע

מכל כדור מרדדים נקניק ארוך.

קולעים צמה מ -4 רצועות ( יש המון סרטוני הדרכה ביוטיוב)

אני הכנתי 2 חלות ובכל אחת סידרתי את הרצועות באופן שונה וכך קיבלתי 2 צורות קליעה.



מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה.


מתפיחים , מכוסה במגבת במקום חמים עוד חצי שעה.

מורחים ביצה טרופה.

מפזרים פשתן ופירורי פיסטוק.

מחממים את התנור ל 180 מעלות.

אופים במשך 40 – 30 דקות, עד שהחלה מזהיבה ( חשוב לבדוק גם את הצדדים והצד התחתון ולוודא שהם אפויים)

מגישים מיד, חם !!!!!

אל תאמינו לסבתות פולניות שאומרות שלחם חם עושה כאב בטן.... חלה חמימה פשוט טעימה !!!!!




חלת שוקו וניל


 


רוצה לרדת במשקל אבל יש לך קושי עם מתוקים?

ממליצה לך להכיר את את קיט גמילה ממתוקים? לכל הפרטים ורכישה




 

אשמח לכל תגובה או שאלה,

הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.

כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות


רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?

לקבל המון טיפים קלים ובריאים

מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.


יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי


אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף



 

אל תספספו אף מתכון בריא

פוסטים קשורים

הצג הכול

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating

שתפו את המתכון עם אחרים

עוד מוצרים בריאים במיוחד בשבילך

bottom of page