בראש השנה תשפ"ב, הכינה גל בתי חלה עם תאנים וענבים לשולחן החג.
ומיד הכתרתי אותה כחלה הכי טעימה שאכלתי מעודי.
אני משתפת אתכם בסודות של גל,
וממליצה לכם להכין אותה בעונת חגי תשרי, עם התאנים והענבים האדומים.
אפשר כמובן גם בעונות אחרות עם פירות אחרים.
למשל כאן עם משמשים ומלח גס - שילוב הטעמים פשוט מתפוצץ בפה
2 חלות בינוניות
25 פרוסות ,105 קלוריות לפרוסה
החומרים לבצק:
50 גרם שמרים (ניתן להשתמש בשמרים מהירי הכנה )
2 כפיות דבש
חצי כוס מים פושרים
2 כוסות קמח רגיל ( מומלץ קמח לאפיית חלה)
1.5 כוסות קמח מלא
2 חלמונים
2 כפות טחינה גולמית משומשום מלא
3 כפות דבש
כפית מלח
½ כוס מים פושרים
פירות
7 -8 - תאנים יפות חצויות או כל פרי עונה אחר שאתם אוהבים
כ - 20 ענבים ( רצוי מסוג סקרלוטה) חצויים או כל פרי עונה אחר שאתם אוהבים
6 -7 - ענפי טימין ( מומלץ לימוני)
2 כפות סוכר חום
מיץ מחצי לימון
להברשה
ביצה טרופה
אופן ההכנה: להכנת חלה עם תאנים וענבים - מתחילים בהכנת משרה הפירות - רצוי 24 שעות קודם. לפחות 12.
מערבבים ומשרים בצנצנת ענבים או כל פרי אחר, מיץ לימון וטימין עם סוכר. מניחים בצד.
להכנת הבצק -
בקערה קטנה מערבבים שמרים עם מים פושרים ודבש. מכסים במגבת ומאפשרים התססה של השמרים כרבע שעה.
בקערת מערבל עם וו לישת בצק, לשים את כל שאר חומרי הבצק, מוסיפים את תערובת השמרים ומאפשרים לישה עד קבלת בצר אחיד, הבצק יכול להיות מעט דביק.
מכסים את הקערה ומתפיחים במקום חמים כ - 60 - 50 דקות עד שהבצק מכפיל את נפחו.
בנתיים, צולים תאנים חצויות על מחבת נון סטיק לדקה .
לשים את הבצק על משטח מקומח ואם הוא דביק מוספים מעט קמח.
מחלקים את הבצק ל -2 חלקים.
אפשר מכל חלק לקלוע צמה או לקלוע צמה ולסגור לחלה עגולה.
כאן 2 אפשרויות
חלה קלועה, וחלה עגולה.
הוראות לחלה עגולה אפשר לראות בלחיצה כאן במתכון חלת דבש אגוז פסטוק
תוך כדי תהליך הקליעה מכניסים בין חלקי החלה את התאנים החצויות.
וככה זה בגרסת משמשיים אביביים
וככה בגרסת שזיפי קיץ
מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה.
מפזרים על החלות ומכניסים בין רצועות הקליעה, כמחצית מכמות הענבים.
מתפיחים , מכוסה במגבת במקום חמים עוד חצי שעה.
מורחים ביצה טרופה.
מחממים את התנור ל 180 מעלות.
אופים במשך 25 – 30 דקות, עד שהחלות מזהיבות.
ואחרי שהחלה מוכנה, מפזרים עליה את יתרת הענבים,
ואז שופכים מעליה ומברישים את הטימין, והנוזל שנשאר מהצנצנת.
מגישים מיד, חם !!!!!
אל תאמינו לסבתות פולניות שאומרות שלחם חם עושה כאב בטן.... חלה חמימה פשוט טעימה !!!!!
הכנתם את המנה החגיגית והמזינה הזו? נהדר!
אבל אם אתם מחפשים דרך נוספת לעבור את החגים בקלות,
יש לי משהו בשבילכם: קיט צמחי המרפא "חגים קלים על המשקל".
הצמחים בקיט נבחרו בקפידה כדי לעזור לכם להתמודד עם אתגרי החגים:
הם מפחיתים את הצורך במתוק ובפחמימות,
משפרים את תחושת השובע,
מרגיעים את מערכת העיכול
ותומכים בשריפת הקלוריות.
כך תוכלו ליהנות מהחגים מבלי להתפשר על הבריאות והמשקל.
לחגים קלים, בריאים ומהנים יותר, תנו לעצמכם את התמיכה שאתם צריכים!
ארזתי לכם קיט חגים קלים על המשקל,
עם צמחי מרפא לסיוע בתהליך ההרזיה,
תפריט
מדריכי חגים מעולים, ועוד הפתעות לשנה מצוינת
כל הפרטים כאן
הכנתם?
אני רוצה לשמוע איך יצא וגם צילומים ישמחו אותי מאוד.
אפשר לתייג אותי באינסטגרם .instagram.com/liorahoubara
וגם בפייסבוק .facebook.com/liora.houbar.diet
שאלות, שיתופים, הצעות וכמובן צילומים אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות
⏬
Comments