top of page

בלחיצה  על ה 3 נקודות

תמונת הסופר/תליאורה חוברה

בצק שמרים בריא רב תכליתי

עודכן: 25 ביוני 2023


בצק שמרים


הקורונה שלחה רבים מאיתנו ללוש ולאפות חלות.

וגם אני נהנית מאוד ללוש. זו תרפיה ממש נעימה.

כמעט בכל שבת אני אופה חלה או לחם וכמובן,

שמכניסה שם ערכים בריאותיים.

לפעמים אני מתכננת מראש ולפעמים,

מחליטה תוך כדי לישה....

הבצק הזה מתאים להכנת חלות, עוגות או מאפי שמרים אחרים.


אני ממש ממליצה לקנות משקל מזון, שהוא כלי עבודה הכרחי בעייני למטבח ואינו יקר כלל.

לכן את כל המידות אני כותבת גם בכוסות או כפות וגם בגרמים.

1.8 ק"ג בצק - מה אפשר להכין ממנו:

לעוגת פס - 400 גרם בצק

לעוגה עגולה תבנית 26 - 800 גרם בצק

לרצועת חלה - 120 גרם בצק

ללחמניה - 60 גרם בצק

***

*דיאטיפ בריא של ליאורה - שימוש בחמאה מופחתת קלוריות.

חוסכים המון שומן וקלוריות, בלי לוותר על מרקם שעושה נפלאות למאפה

*** החומרים ל - 1.8 ק"ג בצק :

  • 1 קג קמח, אני ממליצה לערבב חצי מלא ולבן, מומלץ לקנות קמח יעודי ללחם או לחלה.

  • ויש לקנות כבר כאלה שהם 70% או 50% קמח מלא ולבן. אפשר כל דגן מלא כולל כוסמין

  • כף מלח - 12 גרם

  • 6 כפות סוכר חום - 75 גרם (לחלה לא מתוקה אפשר להסתפק ב - 3 כפות) אפשר לחסוך סוכר וקלוריות בהחלפה בממתיק מלאכותי ( מומלץ טרוביה או סוויטנגו)

  • 20 גרם שמרים יבשים ( 2 כפות) או 50 גרם שמרים טריים

  • ביצה

  • 650 מ"ל מים חמימים

  • 100 גרם חמאה רכה מופחתת קלוריות או ממרחקל 20% אולגרסה פרווה תחליף חמאה מופחת קלוריות. או חצי כוס שמן זית מה שמגדיל את כמות הקלוריות

(יש על המדפים)

לאפיה וקישוט:

  • ביצה טרופה

  • מה שאוהבים - פרג, שומשום, פשתן רגיל או זהוב, פירורי פיסטוק

אופן ההכנה: הכנת הבצק -

בקערת מערבל עם וו לישת בצק, לשים את כל שאר חומרי הבצק, חוץ מהחמאה,

כדקה.

כשמתחיל להיווצר בצק מוסיפים את החמאה,

ממשיכים לישה כ 8 - 9 דקות

עד קבלת בצק אחיד, הבצק יכול להיות מעט דביק.

בכל סוגי המאפים יש להקפיד על 2 התפחות ואפיה להלן.

אפשר גם לבחור את אחד המאפים שכאן למטה ( שנמצאים באתר)

ממשיכים לפי הוראות הההכנה של המאפה או מחליטים לבד מה בא לכם להכין.

התפחה ראשונה

מכסים את הקערה ומתפיחים במקום חמים כ - 60 - 50 דקות עד שהבצק מכפיל את נפחו.



התפחה שניה -

לאחר התפיחה הראשונה בצק צריך להיות תפוח , רך ואוויריי מאוד.

ככה זה נראה


בצק אחרי תפיחה ראשונה

לשים את הבצק על משטח מקומח ואם הוא דביק מוספים מעט קמח.

יוצרים את צורת המאפה שאתם בוחרים.

אם רוצים לשמור על צורך המאפה החופשית, מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה.

אם רוצים לקבל צורת עוגה עגולה עו חלה שהחלק התחתון שלה מוגבה,

מעבירים לתבנית מתאימה, מרופדת בנייר אפיה או נון סטיק או זכוכית שמתאימה לאפיה.

כל אלה כדי שיהיה קל לשחרר את המאפה ללא צורך בשימון התבניות.

מתפיחים , מכוסה במגבת במקום חמים עוד 45 דקות עד שעה.

הנה למשל דוגמא לקליעת חלות



אפיה

מורחים ביצה טרופה.

אפשר לקשט ב - פרג, פשתן , שומשום מלא, פירורי פיסטוק.

מחממים את התנור ל 180 מעלות.

אופים במשך 40 – 30 דקות, עד שהמאפה שהחלטתם להכין זהוב

( חשוב לבדוק גם את הצדדים והצד התחתון ולוודא שהאו אפוי)

מגישים מיד, חם !!!!!

אל תאמינו לסבתות פולניות שאומרות שלחם חם עושה כאב בטן.... חלה חמימה פשוט טעימה !!!!!


הצעות שקבלתי מנורית הללי

להחליף את החמאה ב125 מל שמן. חייבת להוסיף שזה מוסיף 560 קלוריות לכל כמות הבצק.

עוד הצעה -

להתפיח כהתפחה ראשונה 5 - 24 שעות במקרר.


מאפים להכנה עם בצק הזה (ואז מחליפים את הבצק שנמצא במתכון )

המתכונים שאינם לחיצים יעלו בקרוב באתר

חלות :

חלב שבת קלאסית (בקרוב)

חלת שקדים ממולאת מרציפן (בקרוב)

לחם ולחמניות

מאפים :

עוגות :


 

רוצה להכיר את קיט גמילה ממתוקים? לכל הפרטים לחצ/י כאן או על התמונה

או לרכישה מיידית




 

אשמח לכל תגובה או שאלה,

הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.

כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות


רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?

לקבל המון טיפים קלים ובריאים

מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.


יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי


אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף


 




פוסטים קשורים

הצג הכול

コメント

5つ星のうち0と評価されています。
まだ評価がありません

評価を追加

שתפו את המתכון עם אחרים

עוד מוצרים בריאים במיוחד בשבילך

bottom of page