צילום - דרק סימפסון
קינוחי רואו ויגן (Raw Vegan) הכי טעימים, בריאים ודלי שומן שאיי פעם תכינו!
ותנחשו מה... הם כמובן גם צבעוניים ויפים מידי!
בדרך כלל, כשמדובר בקינוחים טבעוניים ונאים (Raw), כמות השומן גבוהה מאוד (למרות שחלק נכבד מהמרכיבים יכולים להיות בריאים) ולנו זה עולה בקלוריות ובעיקר בתחושת כבדות וצורך עמוק במנוחה לאחר חצי פרוסת עוגה.
ביתי, ענבר, היא לא מחובבי השמנת הכבדה, גם לא חלב קוקוס, וסוכר (כן כן, גם סוכר קוקוס או סוכר קנים/ חום הוא סוכר לא בריא). ולכן היא התאמצה מאוד להוריד בכמות השומן, ואם כבר להכניס שומן, לדאוג שהוא יהיה בריא יותר.
רב השומן שבקינוחים אלו, מגיע מקשיו טחון, ומעט קמח קוקוס בשכבת הבסיס. שניהם בכמויות מאוד מינימליות.
החומרים:
שכבת בסיס -
1 כוס (180 גרם) תמרי מג׳הול מגולענים
2/3 כוס מים (רצוי מינרליים)
1/2 כוס (60 גרם) קמח קוקוס
2 כפות אבקת קקאו נא אורגני 100%
1/2 כפית מלח דק (רצוי הימלאיה או מלח מאיכות גבוהה)
שכבת המילוי -
3/4 כוס אגוזי קשיו, שהושרו במשך הלילה וסוננו
1/3 כוס חלב מכל סוג (לפחות 3% שומן), מקורר לפחות למשך הלילה
1-2 כפות סילאן או סירופ מייפל איכותי
1/2 כפית אבקת וניל איכותית או חצי מהתכולה של מקל וניל
1/2 כפית מלח דק (רצוי הימלאיה או מלח מאיכות גבוהה)
¼1-½1 כפית אבקת סופר פוד לצבע שרוצים (אפשר כמה צבעים)
אופן ההכנה:
מכניסים את כל מרכיבי שכבת הבסיס לבלנדר, מעבדים עד שנוצר מרקם כמעט חלק.
מעבירים לקופסא ומכניסים למקפיא בזמן שעובדים על שכבת המילוי.
שוטפים את הבלנדר או מעבד המזון ומכניסים את המרכיבים של שכבת המילוי חוץ מאבקות הסופרפוד.
מכאן יש שתי אפשרויות:
אפשרות 1 - להכין עוגות אישיות בצבעים שונים (3 צבעים)
מכינים 3 קערות בינוניות לצד הבלנדר
מעבדים את כל המרכיבים של שכבת המילוי עד שנוצרת מחית חלקה, ומחלקים ל-3 קערות באופן שווה.
מוסיפים חצי כפית אבקה לכל קערה, לכל קערה צבע אחר, ומערבבים (אפשר לא לערבב לחלוטין אם רוצים גוונים שונים של כל צבע, ואפשר להוסיף אבקה אם רוצים צבע חזק יותר)
בתבנית עוגות אישיות מסיליקון, מתחילים להוסיף את הצבע הראשון, מקפידים שישאר בצד אחד של התבנית בכל עוגה, מוסיפים את הצבע השני באמצע ואת השלישי בצד השני.
מוודאים שעדיין יש מקום בחלק העליון של התבנית כדי להוסיף את שכבת ה״בסיס״
מכניסים קיסם או שיפוד (לוודא שהקצה שלו נוגע בתחתית התבנית) לתוך כל עוגה ובעדינות עושים צורה מעגלית כדי ליצור אפקט חלומי, אבל לא יותר מידי כדי שהצבעים לא יתערבבו מידי.
אפשרות 2 - להכין עוגות אישיות בצבע אחד בגוונים שונים (3 גוונים)
מכינים 3 קערות בינוניות לצד הבלנדר
מוסיפים רק רבע כפית אבקת סופר פוד לבלנדר עם כל מרכיבי המילוי, מעבדים היטב, ומוזגים שליש מהתערובת לאחת הקערות.
מוסיפים עוד חצי כפית אבקת סופר פוד לבלנדר ומעבדים שוב, מוזגים חצי מהתערובת לקערה השניה.
מוסיפים עוד חצי כפית אבקת סופר פוד לבלנדר ומעבדים שוב, מוזגים את מה שנשאר לקערה השלישית.
בתבנית עוגות אישיות מסיליקון, מתחילים להוסיף את הגוון הראשון (הכי בהיר), מקפידים שישאר בצד אחד של התבנית בכל עוגה, מוסיפים את הגוון הכי חזק באמצע ואת הגוון הבינוני בצד השני.
מוודאים שעדיין יש מקום בחלק העליון של התבנית כדי להוסיף את שכבת ה״בסיס״
מכניסים קיסם או שיפוד (לוודא שהקצה שלו נוגע בתחתית התבנית) לתוך כל עוגה ובעדינות עושים צורה מעגלית כדי ליצור אפקט חלומי, אבל לא יותר מידי כדי שהגוונים לא יתערבבו מידי.
לשתי האופציות -
מוציאים את הקופסא עם שכבת הבסיס מהמקפיא, ובעדינות בעזרת כפית מצפים מעל שכבת המילוי עד שהתבניות מלאות ומשטחים.
מכסים עם ניילון נצמד ומכניסים למקפיא. מקפיאים לפחות ללילה שלם ומאכסנים כל הזמן במקפיא לפני הגשה.
כתבה זו היא חלק מפרוייקט ״איך לצבוע את האוכל שלכם עם סופר פודס״
שיתוף פעולה ענקי עם ענבר חוברה ומגזין X-net
ענבר חוברה
בלוגרית של לייפסטייל, טיולים ואוכל
הפקה, מתכונים, כתיבה, סגנון (סטיילינג) וצילום
ליאורה חוברה
דיאטנית קלינית .MSc רפואה סינית וצמחים, ומאסטר NLP לבריאות והרזיה
ערכים תזונתיים ומידע מקצועי אודות הצבעים השונים באוכל
דרק סימפסון
צלם
צילום, וסגנון (סטיילינג)
Rawnice
אבקות סופר פוד
רויאל באלי סרמיקס
כלי קרמיקה
מגזין X-net
עוד מתכונים בסדרה
רוצה לדעת איך לאכול מתוקים במידה?
הרשמ/י בלינק בלחיצה כאן או על התמונה
וקורס חינמי בדרך למייל שלך.
אשמח לכל תגובה או שאלה,
הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.
כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות
רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?
לקבל המון טיפים קלים ובריאים
מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.
יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי
אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף
Comentários