צילום והכנה - ענבר חוברה
אפשר להכין את הפנקייקס עם / בלי הפירות בפנים. הכנה עם פירות מומלצת בעיקר לילדים שלא כל כך אוכלים פירות במצבם הטבעי.
אם מכינים ללא הפירות אפשר להגיש כבסיס לביצה עין, גבינות או יוגורט פירות אמיתי או בתור פיצה פירות
אפשר להכין ערב לפני וגם לשמור במקרר עד יומיים בכלי סגור היטב.
ואפשר גם להקפיא במנות שמתאימות למשפחה שלכם, מופרדות בנייר אפיה.
20 פנקייקס בינוניים
החומרים:
כוס פירות חתוכים כמו תותים (רצוי כאלה שגודלו באמצעים ביולוגיים) או נקטרינות, או תפוחים או כל פרי שהילדים אוהבים.
2 כוסות קמח חיטה מלאה (אפשר לגוון בסוגי קמחים שונים של דגנים שונים כמו כוסמת לרגישים לגלוטן)
2 כפות שומשום טחון – רצוי מלא
6 כפות נבט חיטה (אפשר לוותר לרגישים לגלוטן)
כף אבקת אפיה
כף סוכר חום דק או כף דבש
2 ביצים
כוס מים
כוס וחצי חלב רגיל או חלב עיזים
אופן ההכנה:
קולפים וקוצצים את הפירות לחתיכות קטנות מאוד.
מוסיפים להם דבש, ביצים מוקצפות קלות, חלב ומים. מערבבים היטב.
מערבבים בנפרד את כל החומרים היבשים.
מוספים את התערובת הרטובה לתערובת היבשה ומערבבים היטב (אפשר גם במערבל מזון כי חשוב שהתערובת תהיה ללא גושים).
אם בוחרים להכין פנקייק ללא פירות, פשוט מדלגים עם שלב הפירות.
מחממים מחבת גדולה, בציפוי נון סטיק עד שהיא חמה מאוד.
את המחבת יש לשמן מעט בעזרת מברשת מרוחה במעט שמן לפני החימום.
יוצקים בעזרת מצקת מהבלילה – כמות של מצקת רגילה מספיקה לפנקייק אחד גדול.
כוס אספרסו מתאימה לפנקייק קטן.
אפשר להכין מספר פנקייקס בבת אחת.
מחכים עד שמופיעות בועות על פני הפנקייק ועד שהן הופכות לחורים ואז הופכים לצד שני.
ומטגנים בצד זה עד שהפנקייק מזהיב.
מגישים חם עם רוטב מייפל אמיתי הנמכר בבתי טבע בבקבוק זכוכית.
או עם כל האפשרויות שהזכנו לעיל.
המתכון נכתב כחלק מפרוייקט חזרה לביצפר, ״מועדון ארוחת הבוקר״.
בשיתוף פעולה עם ענבר חוברה, בעלת הבלוג EndlessTrip
העוסק בטיולים, לייף סטייל, אוכל ובריאות.
רוצים שגם הילדים שלכם יאכלו ב5 צבעים?
בואו להכיר ביחד עם הילדים את פודי הגמד הקוסם שילמד אותם לאכול בחמישה צבעים.
כל הפרטים בלחיצה כאן או לרכישה מיידית
אשמח לכל תגובה או שאלה,
הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.
כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות
רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?
לקבל המון טיפים קלים ובריאים
מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.
יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי
אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף
Comentários